Riječka party organizacija Energetica u subotu će u Crkvi proslaviti 22 godine postojanja. O tome što se priprema za taj rođendanski party, ali i drugim novostima u njegovom radu, više nam je otkrio jedan od osnivača Energetice DJ Ogi.

– U najboljem malom klubu u zemlji pripremamo veliki party povodom proslave 22 godine Energetice na koji dovodimo jednog od najboljih DJ-a na svijetu, Portugalca Du`Arta. Radi se o vrlo talentiranom DJ-u koji svojom tehnikom mixanja i pozitivnom energijom fascinira publiku diljem svijeta. Osim njega, u line up-u su domaći dečki Mystic, Cepo, moja malenkost te kolega Rene koji je sa mnom prije 22 godine i pokrenuo Energeticu, rekao je DJ Ogi.Vi ste nedavno objavili vinilno izdanje za austrijsku etiketu Collabs 003. Možete li nam otkriti više o tom materijalu?

– Vinilno izdanje austrijske etikete Collabs 3 sadrži tri skladbe na kojoj se nalaze uradci vlasnika etikete Renea Reitera, poznatog njemačkog producenta Toma Waxa te moje skladbe imena »Dark Side Of Mars«. To je moja prva suradnja s ovom etiketom. Izdanje se može nabaviti gotovo u cijelome svijetu, što u vinyl shopovima, što preko internet shopova, od Amerike, Europe, Australije do Azije. Promociju istoimene ploče možete čuti u subotu u Crkvi.

DJ Ogi – The Dark Side Of Mars (Collabs 003) ima nominaciju za Vinyl godine za nagradu Ambasador. Što vam znači ta nominacija?

– Drago mi je da sam ušao u uži krug hrvatskih producenata koji su svoje skladbe ove godine izdali na vinilu te smatram da je to ujedno i nagrada mojem trudu u zadnjih 14 godina producentskog rada u kojima sam izdao više od 70 vinilnih izdanja. U moru digitalnih izdanja, vinil ima svoju veliku značajnost te sama nominacija potvrđuje da sam ambasador hrvatske techno glazbe u svijetu. Trud se isplati!

Ljetos ste nastupili u Los Angelesu. Kako je prošao nastup?

– Svirati DJ set u Los Anglesu, tj. u srcu Hollywoodu za mene je novo i nezaboravno iskustvo. Bilo mi je to prvo gostovanje u Sjevernoj Americi. S tamošnjom underground techno scenom nisam previše bio upoznat te sam bio pomalo iznenađen spoznajom da te netko »tamo« prati te da cijeni tvoj dugogodišnji rad. Party se održao u skladištu na Sunset Boulevardu. Upoznao sam poznate DJ-e iz Los Angelesa koji su kod mene ostavili vrlo dobar dojam kao DJ-i glazbenici i kao vrlo srdačni ljudi. Publika je tamo slična našoj.

 

Komentari

komentara