Premda dugo njihov katalog nije bio dostupan u  digitalnoj formi, i legendarni australski bend AC/DC je napokon preko svoje diskografske kuće Sony Music, omogućio streaming svih svojih objavljenih albuma na digitalnim servisima, među kojima su Spotify, Rdio, Deezer i Appleova nova usluga, Apple Music.

Neke od velikih zvijezda su također odgađale s početkom streaming ere – Metallica se na taj korak odlučila 2012., a Pink Floyd godinu dana kasnije. AC/DC albume od unatrag nekoliko dana mogu se i u Hrvatskoj preslušati na Deezeru.

Što se  digitalne prodaje tiče, nakon što je pokrenut iTunes 2003, mnogi veliki glazbenici su se žalili na to što su albumi podijeljeni na pjesme koje su pojedinačno dostupne za prodaju. Za razliku od nekih velikih glazbenika koji su postali dio iTunesa ranije, primjerice Metallica (2006), Led Zeppelin (2007), Beatles (2010), AC/DC je čekao do 2012. Aktualni album “Rock Or Bust” (Sony Music/Menart) prvi je novi album koji je bio dostupan u digitalnoj prodaji.

Prema podacima Recording Industry Association of America, AC/DC je u karijeri koja traje već više od 30 godina prodao 72 milijuna albuma samo u Americi.

Komentari

komentara