Britanski metalci Motorhead 28. kolovoza objavit će 22. po redu studijski album »Bad Magic« te tako proslaviti 40. godišnjicu postojanja, piše Rolling Stone.


Pjevač i basist Lemmy Kilmister najavio je da bend radi na novom materijalu prošlog rujna u intervjuu za radijsku emisiju Full Metal Jackie. Rekao je da će najvjerojatnije u studiju početi snimati u siječnju, iako je tada sve još bilo neizvjesno.
»Mi nemamo plan. Motorhead nikada nema plan«, pojasnio je. U studio su ušli u veljači, što je potvrdio »Blabbermouth« kao i nekoliko videa na Instagramu na kojima bend radi sa svojim dugogodišnjim producentom Cameronom Webbom na novom materijalu.
Kilmister i društvo najavili su i datume obljetničke europske turneje na koju kreću na jesen. Turneja započinje u Parizu 15. studenog i trajat će do 3. prosinca.
Ovoga ljeta Motorhead će svirati na nizu festivala u Europi i Aziji, uključujući Glastonbury i japanski Fuji Rock Festival.
Njihov posljednji album »Aftershock« iz 2013., zasjenjen je Kilmisterovim problemima sa srcem zbog kojih nije mogao nastupati. Na turneje su ponovno krenuli 2014. te su pokrenuli prvo godišnje Motörboat krstarenje s grupama Megadeth i Anthrax. Krstarenje ponovno kreće u rujnu, a na njemu će sudjelovati Anthrax i Slayer.

Komentari

komentara