Evo još jednog zanimljivog povratka – Alice Cooper, čuveni horror shock rocker sedamdesetih okupio je originalnu postavu svog nekadašnjeg benda – gitarist Michael Bruce, basist Dennis Dunaway i bubnjar Neal Smith – i počeli su rad na novom albumu.

Kako piše američki Billboard pet novih pjesama u Phoenixu su napisali Smith, Bruce i Cooper, a Dunaway je dodao pet svojih što je sasvim dovoljno za povratnički album originalne postave u kojoj, na žalost, neće biti gitariste Glena Buxtona koji je umro 1997. godine.
Za razliku od nekih drugih povrataka, ovaj Cooperov i nije neko posebno iznenađenje, koliko stoga što je s drugom pratećom postavom pred pet godina objavio album »Welcome 2 My Nightmare«, toliko i zbog činjenice da od prošle godine radi sa skupinom Hollywood Vampires koju uz njega čine čuveni glumac Johnny Depp i gitarist sastava Aerosmith Joe Perry. Ova trojka već je objavila zanimljiv album s obradama pjesama mrtvih rockera (otuda i naziv grupe!) i nastupa po SAD-u. Sve to znači da je Cooper itekako aktivan pa će biti zanimjljivo čuti što to sprema s glazbenicima s kojima je prvi put ostvario svjetsku slavu. Originalna postava grupe formirana je sredinom šezdesetih, a početkom sedamdesetih Alice Coopšer Group imala je niz velikih hitova kao što su »I’m Eighteen,« »School’s Out« ili »No More Mr. Nice Guy.« Ta postava raspasla se 1973. godine, a ponovo se, eto okuplja 43 godine kasnije. Bit će ih zanimljivo poslušati.

Komentari

komentara