Objavljene su nominacije za treću dodjelu nagrada Ambasador. Prva od svoje vrste unutar domaćeg glazbenog miljea, nagrada se dodjeljuje akterima hrvatske elektroničke scene za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu unutar proteklih godinu dana, spajajući više od 300 lokalnih glazbenih profesionalaca s istim ciljem.

Broj kategorija u svakom je izdanju fleksibilan, a ovogodišnji Ambasador sastoji se od 25 kategorija: 17 u kojima pobjednika bira publika i 8 koje će odabrati struka, dok će DJ godine biti izglasan odabirom publike i struke. Značajni ovogodišnji dodaci nagrade su za doprinos sceni te udruzi koja promiče i razvija scenu. Javno glasanje za više od 130 nominiranih projekata već je u tijeku, a svoj glas publika može dati na službenoj stranici www.ambasador.hr sve do 6. studenoga u 23:59. Po završetku glasanja, u ponoć 6. studenoga, Nadzorni odbor će proglasiti pobjednike, a svečano uručenje nagrada bit će u četvrtak 22. studenoga u KUC-u Travno u Zagreb, nakon kojega će 23. studenoga uslijediti zasluženi after party.
Klub Crkva/Foto Gregor BOGDANOVIĆ

Klub Crkva/Foto Gregor BOGDANOVIĆ

Među nominiranima se i ove godine nalaze se riječki glazbenici i klubovi. Već nagrađen Ambasadorom, klub Crkva ove je godine nominiran u kategoriji najboljeg hrvatskog kluba. U utrci za titulu kolektiva godine nalazi se riječki KBS te pulsko-riječki Balance i zagrebačko-riječki Deep’n’Delicous. Program Balance koji se održava u riječkoj Crkvi nominiran je u kategoriji Klupska večer godine, dok je program Cutering koji se održava u riječkom Tunelu osvojio nominaciju za najbolju novu klupsku večer.
Marina Karamarko
U utrci za DJ-a godine ove je godine dvoje Riječana – Bronski i već dvaput nagrađena Marina Karamarko. U kategoriji mladog DJ-a godine također su nominirana dvojica Riječana: Tias i Matt R. Remiks pjesme »Ispod kože« riječkog kantautora Borisa Štoka za koji su zaslužni Blacksoul & Mark de Line natječe se za titulu remiksa godine. Dodajmo i da se među nominiranima za singl godine nalazi i pjesma »Florette« koju izvode Jan Kinčl i Regis Kattie, a u kojoj je gostujući izvođač opatijski glazbenik sa zagrebačkom adresom Luka Veselinović.
Ambasador potiče svježe projekte, programe i autore, platforma je koja se brine za nove kreativce na sceni i odaje počast najboljim festivalima, klubovima, glazbenicima i plesnim destinacijama, uključujući elektroničku glazbu aktivno u centar kulturnih tokova Republike Hrvatske i čineći je prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške.

Komentari

komentara