Američka rock pjevačica Melissa Etheridge odlučila se krenuti u zakonom dozvoljene poslove vezane uz uzgoj – marihuane!

Ne čini to ona samo zato što je dio rock svijeta kojeg su „mara“, „trava“ i svi drugi slični produkti normalni, već i zato što se njena firma Etheridge Farms i inače bavi uzgojem povrća i voća, a marihuana će biti novi proizvod namijenjen, sukladno zakonu, svim onim pojedincima kojima liječnici prepisuju kanabis kao lijek.-

U razgovoru za Bilboard Etheridge je rekla da je upravo u postupku brandiranja tog svog novog proizvoda koji itekako pomaže pri raznim bolestima mišića, kao i pri artritisu.

„Deset godina sam proučavala mogućnosti liječenja kanabisom i tvrdim da je daleko zdraviji i normalniji od, primjerice, opijanja kojima su ljudi pokušavali umanjiti bol u mišićima i kostima. Nakon takvih „seansi“ ujutro se osjećate užasno, a kad koristite kanabis ništa od tih popratnih grozota vam se ne događa.“, rekla je Melissa Etheridge kojoj itekako treba vjerovati i koju policija ni ne pokušava provjeravati.

Naime, njoj je 2004. godine dijagnosticiran rak dojke nakon čega je samostalno i uz znanje javnosti krenula u liječenje kojeg je veliki dio bila i marihuana. Dvanaest godina kasnije rak dojke je nestao (ili se bar povukao), a Etheridgeova tvrdi kako je za to zaslužna, u najvećoj mjeri, marihuana:

„Mislim da svatko tko puši kanabis, bez obzira radi li to u medicinske svrhe ili radi uživanja, ima korist jer je riječ o opijatu koji relaksira, ublažava ili čak potpuno otklanja stres, što je kod ovakvih bolesti itekako bitno. Uostalom, zar isto to ne rade tablete kao što su Ambiens ili Valium? Pa to je potpuno isto! Ja posljednjih 12 godina, od trenutka kad mi je dijagnosticiran rak dojke, svaki dan pušim kanabis i iznimno bitno sam smanjila količinu stresa i svega što je pratilo tu bolest te uspjela zadržati ravnotežu u svom životu

Etheridgova planira do kraja ove godine pokrenuti proizvodnju medicinske konoplje na kalifornijskim lokacijama u Oaklandu, San Joseu i Santa Cruzu, a pokrenula je i pravu malu kampanju kojom traži legalizaciju marihuane u medicinske svrhe pri čemu tvrdi kako je javna tajna da kanabis kao lijek koriste igrači američkog nogometa (NFL) koji ga smstraju dravijim od brojnih medicinskih preparata kojima ih „kljukaju“ njihovi liječnički timovi.

Uz borbu za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe Melisaa Etheridge ne miruje ni na diskografskom polju pa je tako nakon prošle godine objavljenog albuma „E.M.“ ove godine već spremila album pod nazivom „Memphis Rock and Soul“ koji će se u prodaji pojaviti 7. listopada. Njen 14. studijski album posveta je rock i soul zvuku čuvene diskografske kuće Stax Records i na njemu će, između ostalog, biti obrade čuvenih hitova kao što su “I’ve Been Loving Too Long (To Stop Now)” Otisa Reddinga, B.B. Kingov “Any Other Way,” “Hold On, I’m Coming” dvojca Sam & Dave ili pak “Respect Yourself (People Stand Up)” Staples Singersa.

 

Komentari

komentara