Poznati američki glazbenik Moby bio je jedan od najglasnijih  kritičara Donalda Trumpa. Američki muzičar mjesecima je na društvenim mrežama i u intervjuima zagovarao glas protiv Trumpa, a nakon pobjede kontroverznog američkog biznismena na izborima za predsjednika SAD-a Moby se oglasio na službenoj Facebook stranici.

– Hej glasači Trumpa, jeste li spremni provesti iduće četiri godine svjesni da ste prevareni? Vaši zahrđali »radni pojasevi« vam neće uskoro zatrebati, nećete dobiti zid. Lagao vas je sociopat. Laku noć, Ameriko, zaključio je popularni glazbenik.
Moby nije jedini, i Lady Gaga, Miley Cyrus, Madonna i Katy Perry »oplakivale« su poraz Hilary Clinton. Lady Gaga pozvala je na ljubaznost, Madonna se zarekla da neće odustati, a Katy Perry pozvala je Amerikance da ne plaču zbog Trumpove pobjede.
Uplakana Miley Cyrus objavila je na društvenim mrežama video u kojem tvrdi da zbog poraza Clinton nije spavala. Pjevačica koja je nedavno izjavila kako će napustiti Ameriku ako Trump pobjedi, u spotu je ipak kazala da ga »priznaje za predsjednika. Molim vas, odnosite se prema ljudima s suosjećanjem i poštovanjem«.

Hollywood je također u šoku, mnogi glumci, komičari i filmaši otvoreno su podržali Clinton. Prema Center for Responsive Politics, takozvani ‘entertainment’ Hilary Clinton za kampanju je donirao čak 22 milijuna dolara, dok je isti sektor Trumpu »dao« samo 290 tisuća dolara.
»Svijet više neće biti isti. Tužna sam zbog mladih«, kazala je pak popularna Cher koja je uoči izbora izjavila da ukoliko Trump pobjedi ona seli na – Jupiter.
Katy Perry, koja je i nastupala na predizbornim skupovima Clinton, poručila je da ne treba plakati. »Ne mirujte, pokrenite se. Nismo nacija koja će dopustiti da nas vodi mržnja«, napisala je Perry.
I autorica Harryja Pottera, J.K. Rowling, iako je Britanka, preko Twittera je pozvala svih da se bore protiv »rasizma i mržnje«.

No nisu svi celebrityji u suzama. »Čestitam predsjedniče Trump. Unatoč svim predviđanjima, unatoč establišmentu… Uspjeli ste«, poručila je preko Twittera glumica Kirstie Alley, dok je njen kolega Stephen Baldwin, brat popularnijeg Aleca Baldwina, tvtnuo da je »ponosan što je dio nevjerojatne povijesti«.
Američke izbore na društvenim mrežama komentirali su i domaći muzičari. Bend Hladno pivo na svojoj je Facebook stranici podijelio pjesmu Franka Sinatre »The Lady Is A Tramp«. Remi iz grupe Elemental potrudila se napisati koju rečenicu više no sve je zaključiila s: »USA, baš mi je žao. Ali valjda svatko ima svog Keruma… Nadam se da neće biti trigger happy što se tiče velikog crvenog gumba«, stoji u objavi pjevačice.

Komentari

komentara