Jedna od najpoznatijih svjetskih blues glazbenica i vrhunska gitaristica, Ana Popovic u sklopu turneje ‘Can You Stand The Heat’ nastupit će u četvrtak 4. lipnja Vintage Industrial baru u Zagrebu.

Ana Popovic je osvojila brojne nagrade, odsvirala bezbroj turneja te je kroz svoj miks bluesa, electric funka, jazza i prekrasnog vokala zadivila mnoge. Njeno lice krasilo je naslovnice prestižnih svjetskih glazbenih magazina „Vintage Guitar“, „Guitar Player’s Gear Guide“ i „American Blues Scene“, a njen novi album „Can You Stand The Heat“ bio je „Pick Of The Week” na USA Today i NPR Music.

Gotovo svi njeni albumi stigli su na Top 5 Billboard Blues Charts. Svirala je na svim prestižnim festivalima, surađivala sa mnogim poznatim licima blues scene, tako je prošle godine nastupala na „Experience Hendrix tour“ i svirala Jimijeve pjesme u društvu legendi poput Buddyja Guya, Bootsyja Collinsa, Brada Whitforda (Aerosmith), Jonnyja Langa, Kennyja Waynea Shepherda, Zakka Wyldea i mnogih drugih. Iste godine bila je nominirana za „Contemporary Blues Female Artist“ na Blues Music Awards, a to joj je već peta nominacija do sada. Njenu kvalitetu su prepoznali i mnogi važni proizvođači instrumenata pa tako Ana svira Fender, Mesa Boogie i Ovation.

U Zagreb stiže s četveročlanim bendom koji ju prati na svim turnejama i festivalima gdje je svirala sa svim blues velikanima, između ostalih sa B.B. Kingom, Robert Crayom i Buddy Guyem, a kada nije na turneji Ana se smjestila u srce bluesa u Memphis, Tennessee, iako je dugo živjela u Nizozemskoj, a rodom je iz Beograda.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u Dirty Old shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13) i putem Eventima! Cijena ulaznice u pretprodaji 100 kuna, na dan koncerta 120 kuna. Vrata kluba od 20:30 h, početak koncerta 21:30 h.

Komentari

komentara