INmusic festival najavio je prvog headlinera festivala – jedan od najcjenjenijih glazbenih sastava današnjice, energični, topli, inovativni, nepredvidljivi – Arcade Fire. Na konferenciji za medije, uz nastavak suradnje s dugogodišnjim partnerima, Ožujskim pivom kao powered by sponzorom i OTP bankom, predstavljeno je i novo izdanje blagdanskih paketa INmusic festivala koji su od danas u prodaji.


Nakon potvrde ekskluzivnog britanskog festivalskog nastupa za 2017. godinu na kultnom Isle of Wight festivalu, Arcade Fire potvrdili su i nastup na INmusic festivalu #12 koji će posjetiteljima donijeti jedno od prvih europskih predstavljanja željno iščekivanog petog studijskog albuma.
Kanadsku indie rock šestorku povezali su unikatni talenti iz kojih proizlazi osebujan zvuk, sinergija tekstova pjesama i glazbe te eksperimentiranje s vrlo širokim spektrom glazbenih instrumenta čiji konačni rezultat je briljantna, katarzična, romantična, ali i melankolična glazba. U prilog kvaliteti i jedinstvenosti zvuka Arcade Fire, najbolje govori činjenica da je njihov najpoznatiji fan i veliki zagovornik bio David Bowie, koji je s bendom surađivao na albumu »Reflektor«, a nakon njegove smrti Arcade Fire su u New Orleansu u čast mentoru i liku i djelu Davida Bowieja predvodili dirljivu glazbenu povorku s nekoliko tisuća fanova. Iza benda Arcade Fire stoje četiri hvaljena studijska albuma koje prati poduži popis osvojenih prestižnih nagrada i glazbenih postignuća, a nakon premijernog nastupa pred hrvatskom publikom na INmusic festivalu 2011. godine Arcade Fire se vraća pred hrvatske fanove u lipnju. Organizatori ističu da će ovako rana objava nastupa Arcade Firea učvrstiti veliku međunarodnu relevantnost programa INmusic festivala te time potvrditi INmusic kao najvažniji kulturno-turistički događaj u Hrvatskoj.
Dvanaesto izdanje INmusic festivala održat će se od 19. do 21. lipnja 2017. godine na dobro poznatoj lokaciji – Otoku hrvatske mladeži zagrebačkog jezera Jarun.
Blagdanski paketi su prodaji od 10. studenog do 31. prosinca 2016. godine ili do isteka zaliha.

Komentari

komentara