U sklopu obilježavanja desetog rođendan Peek&Pokea, prvog hrvatskog muzeja informatike, u petak je u OKC-u Palach nastupio legendarni britanski sastav Clock DVA.


Prvi riječki nastup ove avangardne atrakcije koju su daleke 1978. u Sheffieldu osnovali Adi Newton i Stephen »Judd« Turner bio je prava glazbena poslastica za istinske poznavatelje njihovog repertoara koji su s oduševljenjem i glasnim uzvicima odobravanja pratili svaku njihovu izvedbu. Clock DVA nastali su u postpunk eri, kombinirajući elektronsku glazbu s industrijskim smjerom i danas aktualnim cyberpunkom što je tih godina, u eri nadolazećih računala, bio tek u povojima. Njihov je rad usmjeren na individualnu razinu iskazivanja svih mogućnosti zvuka i umjetnosti uz neprestano razvijanje i istraživanje novih načina prenošenja duha tehnike i tehnologije u glazbu.
Preksinoćnji riječki koncert, ujedno i jedni nastup benda u Hrvatskoj, privukao je brojnu publiku među kojom nisu bili samo Riječani. U Palach su u petak stigli i brojni Zagrepčani, a glas o nastupu grupe Clock DVA proširio se regijom pa su tako uz zbog njih na Kvarner stigli i fanovi iz Italije, Slovenije, Srbije…
Ulogu predgrupe na koncertu koji je realiziran u suradnji s Distune Promotionom, imao je DAW breaks, domaći eksperimentalni elektronički glazbeni projekt koji žestoke ritmove spaja s ambijentalnim podlogama. Na nastupu su predstavili album prvijenac »Madskils« i prvi put nastupili kao dvojac. Prije i nakon koncerta za izbor glazbe bio je zadužen riječki dvojac The Klinik Conspiracy.

Snimio Vedran KARUZA

Komentari

komentara