Banjolučki festival demo bendova Demofest, na kojemu će ove godine nastupiti čak devet hrvatskih bendova, uvršten je u ovogodišnju listu najzanimljivijih europskih festivala koji imaju najprisniji odnos s publikom, koju sastavlja najveća kanadska turistička agencija Flight Network.

Festival koji se održava na tvrđavi Kastel u Banjaluci dobio je od Flight Networka posebnu pohvalu, kako zbog “zelene” atmosfere grada u kojem se odvija uz rijeku Vrbas, tako i zbog same festivalske lokacije, tvrđave Kastel, priopćili su organizatori.

“Coachella, Lollapalooza, Tomorrowland, Fuji Rock. Zvuči poznato? Trebalo bi, jer su ti međunarodni glazbeni festivali među najvećim i najpopularnijim na svijetu. Dok su takvi masivni koncerti dobri, oni uključuju i velike troškove, a mi ne govorimo samo o novcu. Ogromne gužve i mnogo buke znače da je ponekad teško vidjeti ili čak čuti neke glazbene nastupe”, započinje svoj osvrt Flight Network.

Ovogodišnji Demofest održava se od 20. do 22. srpnja, a u natjecateljskom dijelu programa donosi nastupe 50 demo bendova po izboru stručnog žirija, među kojima devet iz Hrvatske – Bad Mashrooms, Disco Occulto, Harvo Jay, Ischariotzcky, Neće to na dobro, Pale Origins, Slow Motion Suicide, Tyger Lamb i Detroit Groove Gang.

Komentari

komentara