Ima nešto u odnosu Gorana Bare i Tvornice. Jednostavno je teško sjetiti se lošeg koncerta koji je odradio u ovom prostoru.

Tako je bilo i u petak navečer, kad su on i Majke imale ne samo neloš, nego baš odličan koncertni nastup. I sam je Bare rekao da ne zna što je s prostorom, al’ da uvijek ima sjajan odnos s publikom tu.
Instrumentalna postava je ono što je bend diglo na višu razinu. Vinkovački boem oko sebe je okupio mahom mlađe ljude, kojima je glazba, a ne neke popratne aktivnosti, na prvom mjestu. I zvuče svjetski, vrhunski. Posebno se treba istaknuti ritam sekcija koja publiku gotovo čitav koncert drži u transu.
Nastup je počet malo nekarakteristično za rock bendove, koji vole odmah na početku zaprašiti s jednim do dva žestoka himnička teksta. Bare i Majke su krenule s »Mršavim psom«, »Krvarim od dosade« i »Fantastičnom vatrom«. Početak za istinske obožavatelje benda, još je zapravo samo nedostajao »Lutak iskrivljenog lica« pa da se može kazati da su na startu ispucane sve stvari za sladokusce blues rocka. Sinergija publike i benda je bila odlična tijekom čitavog nastupa, ali očekivano je svoju kulminaciju imala na najhimničkijoj stvari, na »Budi ponosan«. No, iznenađenje je bio klik publike kod izvedbe »Odvedi me«. Gotovo pa nadrealno je djelovalo čuti samo ritam sekciju koja prati prepunu Tvornicu u izvedbi ove pjesme.
U bisu je izveden i novi singl »Osvjesti se«, a mora se zabilježiti da publika već sada Teške boje doživljava klasikom grupe. I jedna neobična stvar – na koncertu uopće nije izveden jedan od najvećih hitova, »A ti još plačeš«. Bare je u više javnih nastupa govorio kako mu to nije omiljena stvar, ali čini se kako ju je većina publike očekivala bar u bisu.
A Goran Bare? Vrijeme razbijanja boca o glavu je, čini se, iza njega. Kao i konstantna promašivanja teksta. Uz odličan instrumentalni dio benda i Bare je dobio poguranac, čini se, te danas zvuči bolje nego ikad. Samom ugođaju sigurno je doprinijela i sama dvorana, koja nakon preuređenja od prije nekoliko godina više nije sedmi krug pakla kad se napuni skroz »do vrha«. Mogućnost disanja i temperature u pristojnom rasponu za punu dvoranu ljudima omogućuju da se prepuste glazbi u potpunosti. Što se u petak navečer isplatilo u ta više od dva sata koncerta.

Komentari

komentara