U nizu novih imena koje je Žedno uho Zagrebu predstavilo tijekom 2013. godine tri su se posebno izdvojila, kako zbog toga što je publiku činila dominantno mlađa, studentska populacija koju se sve rjeđe viđa na koncertima novih stranih izvođača, tako i zato što su svaki na svoj način oduševili i pokazali osobiti potencijal.

I dok su Metz beskompromisno bučnim drugim albumom pokazali da nemaju namjeru činiti komercijalne ustupke, Mac DeMarco je doslovno eksplodirao i postao planetarno popularan, Beach Fossils su se pritajili i gotovo četiri godine radili na nasljedniku odlično prihvaćenog »Clash The Truth« albuma.

»Somersault« je svjetlo dana službeno ugledao u petak, 2. lipnja, a reakcije stranog glazbenog tiska već sad obiluju superlativima i zaključkom kako se čekanje isplatilo. Ono što je prije osam godina započelo kao solo projekt pjevača i gitarista Dustina Payseura izraslo je u odličan bend koji inspiraciju crpi u pop glazbi šezdesetih, surf rocku, grungeu, shoegazeu, pa čak i countryju, a sam album je po prvi put plod kolektivnog rada svih članova benda, te nekolicine gostiju među kojima se izdvaja Rachel Goswell, pjevačica britanskih shoegaze legendi Slowdive koja je posudila glas za pjesmu »Tangerine«, prekrasan psihodelični pop biser kakvim bi se zasigurno ponosili Stereolab ili The Sea And Cake.

»Somersault« je objavljen za Bayonet Records, diskografsku kući koju je prije dvije godine Payseur pokrenu zajedno sa suprugom, a koja je široj javnosti postala poznata 2016. godine kad je svoj drugi službeni album na njoj objavila izvrsna Frankie Cosmos.

Trojac iz Brooklyna u Močvaru dolazi 10. rujna, a ulaznice po promotivnoj cijeni od 55 kuna moći će se kupiti do 18. lipnja. Od 19. lipnja cijena će im biti 65 kuna, na ulazu kluba 80 kuna, a dostupne su i putem webova Rockmarka i Dirty Old Shopa.

Komentari

komentara