Jedan od najznačajnijih i najorginalnijih bendova indie folk i nezavisne scene posljednjih 15 godina, Beirut predvođen Zachom Condonom, premijerno dolazi u naše krajeve i to 13. listopada, u zagrebačku Tvornicu kulture.

Kultni američki bend, pod povećalo javnosti ekspresno je došao 2006. fantastičnim prvijencem »Gulag Orkestar«, odmah proglašenim najboljim albumom godine od strane velikog broja kritičara s obje strane Atlantika. Kombinirajući indie glazbu s Balkan, world music i folk utjecajima, »Gulag Orkestar« postavio je odmah Beirut na sam vrh scene, a Zach Condon među najbolje autore mlađe generacije. Posebno je impresivan bio podatak tada da je Zach napisao i odsvirao cijeli album sa samo 19 godina.

Ove godine bend je objavio peti studijski album »Gallipoli«, još jednu sjajnu kolekciju pjesama s utjecajima crpljenim iz raznih dijelova svijeta koje Condon posjećuje. Album je snimljen u New Yorku i Berlinu, koji je i stalna baza djelovanja Zacha posljednjih nekoliko godina.

Ulaznice za premijerno gostovanje Beiruta u prodaju kreću već danas, u petak 12. travnja po early bird cijeni od 150 kuna. Ta cijena je na snazi do 5. svibnja, a od 6. svibnja se penje na 170 kuna. Na dan koncerta, ukoliko ih ostane, ulaznice će iznositi 200 kuna.

 

 

Komentari

komentara