Rock bend „Široke ulice“ predstavio je četvrti singl „Sanjam“ sa svog albuma prvijenca „Bijesni Dylan“ kojeg su prije šest mjeseci uživo odsvirali pred prepunim Malim pogonom Tvornice kulture i svojom energijom oduševili sve prisutne. Na pozornici im se pridružila Sara Renar s kojom su otpjevali upravo pjesmu „Sanjam“.

Za pjesmu „Sanjam“ snimljen je spot u režiji Lovre Mrđena. U spotu glume Elizabeta Brodić i Ognjen Milovanović, koji zajedno s redateljem Lovrom Mrđenom studiraju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Pjesma „Sanjam“ jednostavna je pjesma o odnosu muškarca i žene.

Spot je sniman na južnoj periferiji Zagreba, za montažu se pobrinuo Oleg Skorin, a za kameru na setu Ante Cvitanović.

– Sadržaj “inicijalne kapsule” svakog ljubavnog odnosa je jednostavan, banalan, i u svakom slučaju isti. Intima je kod svakog prosta. Zato “Sanjam”, koliko je jednostavna, toliko je i istinita. Toliko vrijedi za svakoga, opisao j pjesmu frontmen benda Filip Komadina.

– Kad sam radio na “Sanjam”, imao sam samo akorde i refren. No, uz takav refren, tekstualno me vuklo raditi po principu razgovora između muškarca i žene. Nije bilo jednostavno mali dio intime staviti na papir, pogotovo kada o tome prvi puta pišeš. Sve je došlo na svoje mjesto čim se Sara uključila. Bio je gušt gledati kako ta pjesma nastaje u studiju, kaže Borna Ocvirk.

– Mislim da priča oko “Sanjam” seže iz 2013. kada su me dečki iz “Ulica” zvali u goste na njihov koncert u zagrebačkoj “Praćki”. Odmah smo bili zadovoljni rezultatom na probi i svirci. Logično je bilo da vokale snimim za studijsku verziju, rekla je Sara Renar.

Komentari

komentara