Najvažnija je muzika i pjesme koje su ostale koje znače ljudima – rekao je prije nekoliko godina Zoran Kostić Cane, legendarni frontmen podjednako legendarnog beogradskog benda Partibrejkers.

Njihova muzika i pjesme koje ljudima puno znače preksinoć su u Pogon kulture privukli mnogobrojnu riječku publiku koja je imala prilike uživati u starim i novim pjesmama jednog od najboljih rock bendova u regiji. U prepunom klubu na Sušaku, na pozornici na kojoj su zadnji put nastupili prije nešto više od šest godina, kultni rock veterani čija prisutnost na sceni traje pune 33 godine, u pomlađenom su sastavu pokazali da još uvijek žare i pale scenom.

Mnogobrojne riječke obožavatelje Cane, Anton i njegovo društvo oduševili su pjesmama kao što su: »Pogrešan broj«, »Zemljotres«, »Lobotomija«, »Ćutanje«, »Šta radiš«, »Put«, »1000 godina«, »Noćas u gradu«, »Ono što pokušavam«, »Mesečeva kći«… Osim poznatih, starih uspješnica predstavili su i materijal s novog, hvaljenog osmog studijskog albuma »Sirotinjsko carstvo«, poput pjesme »Sitna lova« i drugih.

– Nađi nekog ‘ko te voli, spasi svoj život goli – pjevali su legendarni »žurkolomci« u čijoj se pjesmarici krije čitav niz himničnih rock and roll klasika.

»Kreni prema meni«, »Hoću da znam«, »Rođen loš«, »Hipnotisana gomila« i »Hoću da znam« orilo se preksinoć u Pogonu kulture.

– Biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj…, pjevali su i Cane i Riječani stihove u kojima se svi prepoznaju.

Unatoč sitnim tehničkim problemima koji su u nekoliko navrata kvarili Canetovo raspoloženje i prekidali kontinuitet svirke, atmosfera na koncertu bila je izvrsna, a odlična je bila i riječka publika koja je s neskrivenim oduševljenjem uživala u energiji beogradskih rokera. U Pogonu kulture preksinoć je vladala ljubav, a to je ono najbitnije.

Komentari

komentara