Od kad je digitalna tehnika omogućila slušanje i „skidanje“ glazbe uz pomoć računala, rock i pop izvođači okrenuli su se koncertnim turnejama kao jedinom sigurnom izvoru prihoda.

No, ni tu stanje nije savršeno i to ponajprije zbog brojnih preprodavača koji na tom sada glavnom području djelatnosti mnogih rock izvođača vide mogućnost dobre zarade.

No, ne miruju ni rockeri, a posljednji uspješan, ali nesvakidašnji način borbe protiv preprodavača je potez američkog country i heartland rockera Erica Churcha koji je ovih dana poništio čak 25.000 karata prodanih za njegovu turneju po SAD-u!

Naravno, to ne znači da će njegova „Holdin’ My Own“ turneja biti otkazana, već će samo uslijediti zamjena već prodanih karata, a pri zamjeni će kupcima karata postati jasno da li su karte kupili kod registriranih prodavača, ili kod prekupaca!

Na taj način Church želi onemogućiti preprodaju svojih karata, a isti postupak, savjetuje, trebali bi početi raditi svi izvođači:

„Tako ćemo ne samo otkriti tko su preprodavači jer će na njih ukazati ljutiti kupci falsiiciranih ulaznica, već ćemo i ljude navići da karte kupuju kod pravih prodavača.“, poručio je Church u razgovoru za Rolling Stone, a koliko će ovaj potez imati efekte bit će jasno nakon što 26. svibnja u nešvilskoj Bridgestone Areni kraju privede svoju turneju.

No, možda i netko drugi još i prije toga krene u borbu protiv preprodavača na ovaj način.

 

 

 

Komentari

komentara