Godinu dana nakon zadnjeg hrvatskog koncerta, pred domaću publiku vraćaju se  britanski post punkeri The Underground Youth.

Manchesterski The Underground Youth,  solistički projekt Craiga Dyera, nastupit će 2. svibnja u Močvari. Duboko uronjen u DIY etiku, Dyer glazbu sklada i snima potpuno sam, a njegov kreativni proces uvelike se napaja eksperimentima i utjecajima iz svijeta književnosti, poezije i filma. Ovaj plodonosni pristup radu iznjedrio je sedam LP-ja i 3 EP-ja, od kojih svaki kroči drugačijim zvučnim stazama psihodeličnog pejzaža s uplivima shoegazea, bluesa i post-punka.
2
Godine 2012., nakon potpisivanja za etiketu Fuzz Club, The Underground Youth pretvorio se u punokrvni bend kojeg čine još i Dyerova supruga, umjetnica Olya Dyer na bubnjevima, Frankie Frankie, gitarist Throw Down Bonesa, i Max James na basu, koji je ranije svirao u bendu Johnnyja Marra.
Od proširenja benda, The Underground Youth je gotovo neprekidno na turneji diljem Europe, a među brojnim mjestima na kojima su se pojavili, nalaze se i veliki psych festivali kao što su Cosmosis, Liverpool Psych Fest i Eindhoven Psych Lab.
Zadnji put su u Močvari predstavili EP »Beautiful & Damned«, dok na ovoj turneji promoviraju odlično prošlogodišnje izdanje, album »Haunted« koji je objavila izdavačka kuća Fuzz Club Records. Ubrzo nakon izlaska albuma »Haunted«, bend je odlučio za Fnord Tapes izdati »A Lo-fi Cinematic Landscape«, kolekciju instrumentalnih pjesama za soundtrack još uvijek nezavršenog kratkog filma iz 2013 godine. Iako film još nije završen, odluka je pala da će se »A Lo-fi Cinematic Landscape« ipak izdati, i to više ni manje nego na kazeti.
The Underground Youth miješaju shoegaze, post punk i psihodelični rock na svoj specifičan način. Nakon više turneja po Europi, bend je izgradio prilično veliku bazu fanova koja ih prepoznaje kao live bend čija energija i zarazne melodije donose unikatno i prelijepo koncertno iskustvo.
Cijena ulaznice je 35 kuna. (D. Ba.)

Komentari

komentara