Brittany Howard, sjajnu pjevačicu američkog rock sastava The Alabama Shakes ugledni američki časopis Billboard imenovao je najuspješnijom izvođačicom ove godine u kategoriji “Powerhouse”.

Howardova će nagradu primiti 11. prosinca na tradicionalnoj „Women In Music“ priredbi koju organizira Billboard, a uz nju glavnu nagradu u kategoriji „Žena godine“ dobit će pop zvijezda Lady Gaga.

Značajna priznanja Lady Gaga i Brittany Howard dobile su u konkurenciji 50 pjevačica, a priznanje Howardovoj posljedica je dva ove godine sjajna albuma u čijoj je izradi sudjelovala – najprije albuma njene grupe The Alabama Shakes „Sound & Color“ koji je objavljen u proljeće te potom i pred njekoliko dana objavljenog njenog debitantskog solo albuma koji se na tržištu pojavio pod nazivom „Thunderbitch“.

„Brittany Howard prava je definicija snage, od njenog jedinstvenog i snažnog vokala pa do meteorskog uspona ostvarenog u posljednje četiri godine.“, stoji u obrazloženju dodjeljivanja ove nagrade koja će biti uručena pjevačici koju s pravom mnogi uspoređuju s Janis Joplin i ostalim velikim rock pjevačicama.

Komentari

komentara