U Pogonu kulture na Sušaku u petak i subotu sve će biti u znaku Brkova. Zagrebačka punk folk wellness mašina dva će riječka koncerta održati nakon odličnih nastupa u zemlji i inozemstvu po kojima će pamtiti 2015. godinu.

U bivšem Stereu Shamso, Tomac, Šarac, Prasac i Žorž publici će isporučiti najveće hitove sa svoja četiri studijska albuma kao što su »Nisam ja za tebe«, »Bolje da sam s frendovima pio rujno vino«, »Nisi me bila vrijedna«, »Ornela«, »Švaler« i mnoge druge. Bendu će se možda na repertoaru naći i pjesme s novog albuma koji bi trebao nositi naziv »Torzo Dade Topića«. U prodaji su dnevne ulaznice za koncert, posebno za petak, posebno za subotu. Pretprodajna cijena je 45 kuna, dok će na dan koncerta biti 60 kuna. Najvjerniji fanovi koji dolaze oba dana, paket ulaznica mogu kupiti za 75 kuna, na način da dođu na bilo koji od dva dana s ulaznicom, i onu za drugi dan kupuju za 30 kuna.
A što spremaju za Rijeku i kako će izgledati dva riječka koncerta, otkrio nam je Shamso.
U Rijeci imate dva koncerta, dan za danom. Pripremate li različite programe?

– Ne pripremamo poseban program za određeni dan u smislu načina izvođenja ili totalno različite set liste pjesama. Na svakom od koncerta ćemo ekskluzivno i premijerno odsvirati po neku novu pjesmu. Dosad nismo odsvirali dva identična koncerta, tako da mislim da će se i ova dva zasigurno međusobno razlikovati. Pretpostavljam iz iskustva da će drugi koncert biti malo opušteniji.
Iza vas je dobra koncertna sezona. Što je vama obilježilo godinu na izmaku?

– Gomila nastupa od kojih naravno iskače Dom Sportova u Zagrebu jer je to za nas dosad najveći solo koncert. Godinu je obilježila i bizarna ozljeda šake našeg gitarista, tako da do daljnjeg imamo novog člana u bendu. Zove se Emir, prihvatili smo ga kao rođeno čedo, a on nam istom mjerom uzvraća.

Kad će izaći novi album i zašto naziv »Torzo Dade Topića«?

– Solidno smo uvježbali novih 10 pjesama, neke ćete čuti i za vikend u Rijeci. Sada predstoji dodatno »peglanje« pred odlazak u studio. Snimanje kod nas traje maksimalno 4-5 dana i nakon toga producenti odrade svoj dio posla. Rekao bih da će nam za sve to biti potrebno dva, najviše tri mjeseca. Album će se tako zvati jer torzo kolege Adolfa simbolizira čvrstoću i snagu hrvatskog rocka.

Komentari

komentara