Sveprisutnost sjajne HBO-ove serije „Igra prijestolja“ osjeća se odavno i u rock svijetu jer su brojni rock izvođači ljubitelji ove vrhunske pustolovne fantasy sage.

Dokaz tome ovih dana najprije je dala engleska grupa Kasabian koja je za novi video sa svog odličnog albuma „For Crying Out Loud“ uzela pjesmu “III Ray (The King)” odabravši za glavnu glumicu Lenu Headey koja u „Prijestolju“ igra surovu i nemilosrdnu Cersei Lannister.

No, dok je u TV seriji utjelovila u žudnji za vlašću smrtonosno opasnu vladaricu, u spotu grupe Kasabian glumi običnu djevojku koja slučajno naleti na nekim čudom oživljenog posljednjeg vladara Kuće Jork pa krene s njim po gradu Leicesteru posjećujući pivnice i slična mjesta za zabavu.

Žestoki plesni tempo i komični video trenuci dozvoljavaju Leni Headey da pokaže kako je u stanju glumiti i običnu djevojku, a grupi istodobno daje mogućnost da se poigraju s odlukom gradskih vlasti Leicestera koje su 2012. godine donijele odluku o ekhsumaciji ostataka posljednjeg vladara Kuće Jork. Naravno, druženje Cersei s oživljenim kraljem ne završava dobro po, pogađate, kralja.

No, nije ovaj video jedini dodir rock svijeta sa serijom „Game of Thrones“. Naime, u pretposljednjoj epizodi ovogodišnje sezone iznova su nastupili članovi heavy metal sastava Mastodon. Brann Dailor, Bill Kelliher i Brent Hinds ovog su puta glumili pripadnike vojske mrtvih koja pod vodstvom Kralja noći prijeti zemljama Westerosa, a zanimljivo je da su članovi Mastodona pred dvije godine nastupili u epizodi „Hardhome“ pete sezone i tad su glumili Divljake, ljude koji žive na dalekom Sjeveru. Njihovo pretvaranje u vojnike vojske mrtvih logičan je nastavak onoga što su već radili pa se mnogi s pravom pitaju hoće li se u nekoj pod narednih epizoda pojaviti i britanski kantautor Ed Sheeran koji je u spomentoj epizodi pete sezone također našao svoje mjesto u vojsci slobodnog naroda Divljaka.

Komentari

komentara