Bugarski etno-dark sastav Irfan u sklopu svoje europske turneje održat će u srijedu, 14. lipnja, koncert u zagrebačkom Bogaloo Clubu, najavio je organizator koncerta agencija Twilight Promotion.  

Opus grupe Irfan može se opisati kao elektro-akustična fuzija world musica koja se oslanja na balkansku, bliskoistočnu, sjevernoafričku, te indijsku glazbenu tradiciju.

Najlakše ih je opisati uspoređujući ih s legendarnim Dead Can Dance, čije pjesme Irfan ima na svom repertoaru. Irfanova glazba protkana je srednjovjekovnim i bizantskim elementima, koji do izražaja dolaze u eteričnim i mističnim ženskim vokalima. Grupa koristi tradicionalne bugarske, turske, perzijske i indijske žičane i puhačke instrumente i udaraljke, zajedno s modernim elektronskim zvukovima.

Irfan su objavili tri albuma i potpisuju glazbu za nekoliko filmskih i kazališnih ostvarenja. U zadnjih deset godina uspješno su nastupali uzduž Europe, te gostovali na najvećim europskim gothic i neofolk festivalima, kao što su Wave Gotik Treffen, M’era Luna, Summer Darkness, Festival-Mediaval, Castlefest, Folkwoods, Colours of Ostrava i Entremuralhas.

Kao posebni gosti na koncertu će se po prvi puta Zagrebu predstaviti Loell Duinn, labinski neo-folk bend specifičnog zvuka s nježnim, melankoličnim melodijama.

Komentari

komentara