U ovim godinama, i poslije toliko vremena koje smo proveli truckajući se po balkanskoj guduri, dobro je što još imamo što reći, a upravo smo sve rekli na ovom albumu, izjavio je Zoran Kostić Cane, frontman Partibrejkersa, jednog od najboljih rock bendova bivše države prije više od godinu dana, najavljujući novi album »Sirotinjsko carstvo«.

Upravo je taj, 12. po redu studijski album, povodom koncerta što će Partibrejkersi održati u petak, 29. siječnja, u riječkom Pogonu kulture s početkom u 23 sata.

Nakon osam godina diskografske pauze i studijskog albuma »Krš i lom«, Partibrejkersi su snimili novi album koji je osim u CD formatu dostupan i na Deezeru i svim relevantnim digitalnim servisima, a u planu je i vinilno izdanje. »Osmi studijski album Partibrejkersa naslovljen ‘Sirotinjsko carstvo’ upravo je biser Canetove surove poezije u kojoj u riječ ili dvije, stihu ili dva, poput haiku majstora precizno ocrta vrijeme, prostor i emociju pojedinca u raspadnutim, ili blaže rečeno, ozbiljno poljuljanim društvenim uvjetima. Koliko god to bila poezija, to je i filozofska misao zapakirana u kotrljajući ritam pravovjernog rocka, jer godine donose mudrost, a Cane se trudi prenijeti je na što točniji način, s do minimuma smanjenom mogućnošću semantičke pogreške«, samo jedan od hvalospjeva novom albumu jednog od najdugovječnijih rock bendova s ovih prostora.

Partibrejkersi su odlučili i prethodna izdanja objaviti u digitalnoj verziji, te su i ostvarenja »Partibrejkers«, »Partibrejkers II«, »Partibrejkers III«, »Ledeno doba«, »Gramzivost i pohlepa«, »Kiselo i slatko« i »Krš i lom«, također dostupni na Deezeru.

Cijena ulaznica za njihov koncert u Pogonu kulture u pretprodaji iznosi 70 kuna dok će na dan koncerta biti 90 kuna. Moguće ih je kupiti u Palachu, The Beertiji, Dallas music shopu, na prodajnim mjestima i web stranicama Entrija i Eventima.

Komentari

komentara