Ovo je senzacionalno. Iznenadila me ovakva obrada mog hita i dečkima samo mogu reći da su to super izveli. Samo naprijed – komentar je legendarnog francuskog glazbenika Jean-Michela Jarrea, pionira elektroničke glazbe, na obradu njegovog hita »Oxygen IV« u izvedbi hrvatskog ansambla Sudar Percussion, prvog takvog sastava koji na udaraljkama izvodi originalnu elektroničku glazbu.


»Čarobnjake na udaraljkama« iznenadile su pohvale francuskog glazbenika koji u studenom nastupa u Ljubljani. Ne kriju kako bi im bila velika čast nastupiti uz takvog glazbenog genijalca.

– Zanimljivo je kako smo se njegovu menadžmentu javili prije nekoliko mjeseci, ali konačni odgovor smo dobili tek na dan promocije. Puno nam znače pohvale ovakvog umjetnika, rekao je šef ansambla Goran Gorše.

Sudar Percussion postoji već šest godina, a kako kažu mnogi kolege i kritičari, definitivno su najotkačeniji glazbenici na sceni. Obrada pjesme »Oxygen IV« napravljena je povodom 40 godina od izlaska albuma »Oxygène«, a prati je i provokativni spot u režiji Sandre Mihaljević snimljen na Medvedgradu. Prošlogodišnji dobitnici čak dvije prestižne međunarodne nagrade Independent Music, za sljedeću godinu pripremaju album Jarreovih obrada u suradnji s producentom Branimirom Mihaljevićem, a pripremaju i veliki koncert u Lisinskom.

Komentari

komentara