Američka kantautorica, glazbenica, glumica i povremeno model Charlyn Marie Chan Marshall, poznatija kao Cat Power, nastupit će u Tvornici kulture na svom premijernom hrvatskom nastupu u petak, 9. rujna, objavila je u četvrtak promotorska agencija LAA.


Umjetničko ime naslijedila je od svog prvog benda, a gradeći jedinstveni zvuk Cat Power je prošla faze od punka, folka i bluesa preko soula do intrigantne elektronike koja prevladava na albumu »Sun«.
»Upravo taj materijal smatram svojim ponovnim rođenjem, pločom koja odiše samopouzdanjem i ambicijom«, rekla je.
Cat Power je objavljujući ‘Sun’ izjavila kako se jedan od ranijih albuma ‘Moon Pix’ temelji na apsolutnoj izolaciji i opstanku u svakodnevnoj borbi, a ‘Sun’ ne gleda natrag, nego te diže, tjera da samouvjereno kročiš u vlastitu budućnost.
Uzbudljiva, emotivna i karizmatična, talentirana Cat Power spada među desetak najvažnijih svjetskih kantautorica posljednjih dvadesetak godina, rame uz rame s autoricama poput primjerice Fione Apple.
Obožavana od publike i nezavisne kritike uvelike je utjecala na generacije mlađih glazbenica, kako diljem svijeta tako i kod nas, a nakon više od četiri godine priprema novi studijski album, priopćeno je.
U solo karijeri prvi su joj pomogli Steve Shelley iz Sonic Youtha i Tim Foljahn iz Two Dollar Guitar koji su je 1994. čuli dok je nastupala prije Liz Phair te joj pomogli da snimi prva dva albuma »Dear Sir« i »Myra Lee«.
Matador Records potpisao ju je 1996. nakon čega je objavila treće izdanje, »What Would Community Think«, no pravi, globalni proboj usljedio je 1998. izlaskom ploče »Moon Pix«.
Nakon albuma covera usljedila je pauza poslije koje se Cat vratila sjajnim »You Are Free« na kojem je surađivala s Eddiejem Vedderom i Daveom Grohlom.
»The Greatest« iz 2006. odveo ju je više prema soul vodama. Vrijeme do sljedećeg autorskog izdanja, »Sun« iz 2012. skratila je još jednim materijalom ispunjenim coverima i nazvanim »Jukebox«.
Ulaznice su u prodaji od 2. svibnja, a do 5. lipnja se prodaju po cijeni od 100 kuna. Od 6. lipnja do 8. rujna po 120, a na dan koncerta 140 kuna.
(Hina)

Komentari

komentara