Izvještaji

Američka kantautorica  u Palachu: Rijeka očarala Rundle, Rundle očarala Rijeku

RIJEKA – U trenutku kad se, posve neuobičajeno i neočekivano za nju, Emma Ruth Rundle vratila na pozornicu Palacha kako bi se riječkoj publici bisom zahvalila za podršku, nije se čula ni muha. Emma Ruth popela se na stage sama, i na gitari izvela posve ogoljenu »Real Big Sky«, a publika je ostala hipnotizirana. – Više je puta zahvalila publici na dolasku, ali i na posvećenoj joj pažnji. A i

Pročitaj

KAKAV SHOW Hipnotički electro tulum za pamćenje Chemical Brothersa

Hold tight Zagreb – Drž’ se čvrsto Zagrebe, poruka je kojom je legenderni britanski elektronički duo Chemical Brothers došao u Hrvatsku na koncert u zagrebački Dom sportova gdje se okupilo desetak tisuća fanova.

Red knjige i red pjesama ili – prava rock večer za glazbene sladokusce

Rijeka je postala moj treći asfalt, moj treći grad nakon Beograda i Zagreba. Nakon dugih šest i pol godina koliko sam radio na ovoj knjizi i putovao sa sad već kultnom crnom barskom stolicom, »Long Play« je konačno vani, a najveći gratis ili bonus koji sam uz knjigu dobio jesu – prijatelji.

Dvodnevna Ča-val fešta u klubu Boogaloo nadmašila sva očekivanja

Krcati zagrebački klub Boogaloo u petak i subotu bio je mjestom održavanja Ča-val fešte, festivala posvećenog legendarnom glazbenom pravcu nastalom 1990-ih godina.

Operators u Životu otvorili desetu klupsku sezonu programa ‘Distune vam predstavlja’

RIJEKA – Deseta klupska sezonu programa »Distune vam predstavlja« započela je u srijedu navečer u klubu Život, a čast da je otvori pripala je kanadskom elektro pop trojcu Operators koji je tom prigodom održao prvi koncert u našem gradu. Premijerni riječki nastup održali su u sklopu aktualne turneje na kojoj predstavljaju drugi nosač zvuka »Radiant Dawn« objavljen u svibnju u izdanju Last Gang Recordsa. Materijal donosi devet pjesama snimljenih tijekom

Pročitaj

HARTERA REVISITED PARTY Noć kad su Harteru tresli ritmovi furioznih DJ-ica

Hartera Revisited party vratio je elektroničku glazbu u bivšu riječku Tvornicu papira. U noći sa subote na nedjelju devet DJ nastupa na dva floora okupilo je obožavatelje energičnih techno i house ritmova, a sve u organizaciji Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Nezaboravan glazbeni doživljaj: Na Krku se održava Baška International Guitar Festival

Iako se ne može reći da se za uživanje u premijernoj večeri osmog Baška International Guitar Festivala iliti skraćeno BIG Festivala tražila karta više, jer se karte niti nisu prodavale, nedvojbeno se može reći da za mogućnost praćenja tamošnjih vrhunskih gitarističkih izvedbi i ovog puta tražila stolica, ili tek kakav »kantunić« više. Pravo more gledatelja koje je ovog puta preplavilo plato pored crkvice svete Lucije u Jurandvoru gdje se festival

Pročitaj

Razz i njegov trio u velikom stilu zatvorili ovogodišnji Ritam dvorišta na KKL-u

Ritam dvorišta na ovogodišnjem 28. KKL-u zatvorili su izvrsni Denis Razz Adjustable Trio koji čine Denis Razumović Razz na saxofonima, Dorian Cuculić na klavijaturama i Rajko Ergić na bubnjevima.  Nastupili su pod gradskom ložom umjesto predviđenog vidikovca radi nevremena. Sljedeći po redu je koncert klasične glazbe Mislava Režića, Antigoni Tsalle i Laure Vadjon koji će se održati u Crkvi Sv. Jelene Križarice 17. kolovoza u 21 sat.

Ivan Mastermix, Tom Jay i ekipa rasplesali Crekvinu

Klubska glazba Ivana Petrica Mastermixa, Tom Jaya, Daniel Jaya i Kay Zrilla, rasplesala je Crekvinu. Perfect weeked sunset edition bio je posjećen od strane najmlađih, ali i najstarijih posjetitelja. Nastavak glazbenih događanja na 28. KKL-u ponudili su Los Cabalerosi koji večeras nastupaju na Crekvini. Večeras je u Crkvi Sv. Trojice u Kastvu otvorena izložba slika Vedrana Ružića i Marijana Pongraca.

Kakvo finale Jerry Ricks Blues Festivala: Keith Thompson Band i Patsy Gamble zapalili Forticu

Piše Katarina Blažević KASTAV – Počelo je zagrijavanjem u Klani, nastavilo se tijekom osam dana duž Opatijske rivijere, a završilo je u mjestu rođenja ove blues priče – Kastvu. Posljednja večer Jerry Ricks Blues Festivala sinoć je u Kastav dovela goste iz Italije i Velike Britanije. Aretha Franklin Tribute Band posjetiteljima festivala donio je dašak glazbe Kraljice Soula, dok je britanski Keith Thompson Band zapalio Forticu blues rock skladbama. Njima

Pročitaj

BSH Trsat Castle Adria Sunset Session pun pogodak: Gradina ispunjena dobrim vibracijama

Ni velika vrućina ni visoke temperature nisu spriječile oko tisuću ljudi da drugu godinu za redom uživaju na BSH Trsat Castle Adria Sunset Session partyju održanom na Trsatskoj gradini u sklopu programa Ljeto na Gradini.

Popularni beogradski sastav S.A.R.S. nastupio na kastavskoj Crekvini

KASTAV – Organizatori sve popularnijeg Kastafskog kulturnog leta i ove su si godine dali truda te na Kastav doveli glazbene izvođače koji će zadovoljiti svačiji ukus. Nakon Zorana Predina i Nine Badrić, glazbeni program ove ljetne manifestacije nastavio je popularni beogradski sastav S.A.R.S. koji je oduševio publiku na Crekvini. Njihov frontmen Žarko Kovačević koncert je otvorio pjesmom “To rade” kojom članovi benda šalju znakovitu političku poruku, ali regionalno poznati su postali

Pročitaj

Joe Bašić: Ovogodišnja Ultra najveća i najbolja do sada

SPLIT  Ovogodišnji Ultra Europe festival održan proteklog vikenda u Splitu najveći je i najbolji festival do sada, ustvrdio je u ponedjeljak direktor tvrtke MPG Live i organizator festivala Joe Bašić na konferenciji za novinare održanoj na najvećem jedrenjaku na svijetu “Flying Clipperu” usidrenom u splitskoj luci. Bašić je novinarima izjavio da je stadion Park mladeži na  kojem se ove godine  održavao festival bio pun pogodak, te se nadaju kako su sve

Pročitaj

Gitaristička legenda: Mark Knopfler oduševio Stožice

LJUBLJANA – Mark Knopfler, jedan od najboljih gitarista u povijesti rocka, u okviru svoje 36 godina duge samostalne karijere stvorio je dvadesetak izuzetno dobrih albuma idealnih za rock sladokusca, ali čarolija njegovih pjesama stvorenih u doba dok je bio gitarist i pjevač grupe Dire Straits i dalje je snažnija. Jasno je to bilo vidljivo na subotnjem odličnom koncertu održanom pred desetak tisuća ljudi u ljubljanskoj dvorani Stožice. Naime, punih 125

Pročitaj

BUILT TO SPILL U MOČVARI Vrhunsko zanatstvo kultnih američkih indie rockera

I dvadeset godina kasnije ostaje prilično nejasno kako album “Keep It Like A Secret” nije za Built To Spill osigurao razinu pažnje, da ne kažemo slave, kakvu su za bendove sličnog habitusa – Flaming Lips i Mercury Rev – u to doba osigurali albumi  “The Soft Bulletin” odnosno “Deserters Songs”.

THE SOUND OF MUSIC »Bijeli« i »crni« Laibach zaključio koncertnu sezonu Pogona kulture

Najveći slovenski bend svih vremena i jedan od najuspješnijih bendova s prostora bivše države, veliki Laibach, vratio se u subotu nakon dugih devet godina u Rijeku – aktualnim programom »The Sound Of Music« oduševio je pun Pogon kulture i zaključio ovu koncertnu sezonu riječkog kluba.

ZAVRŠEN IMPULSE FESTIVAL Rock eksplozija s potpisom Punčki i Repetitora

 Koncertom Punčki i Repetitora u subotu je u Pogonu kulture zaključen šesti Impulse Festival. Dva hvaljena benda predstavila su se odličnim svirkama, a dvostruka eksplozija energičnog rocka oduševila je publiku koja je u velikom broju pohodila klub na Sušaku.

The Strange u Vintageu potvrdili status „premium“ hrvatskog glazbenog izvoznog proizvoda

Dugo je godina prošlo otkad su The Strange, zanimljiva internacionalna kolaboracija sisačkih surf rockera The Bambi Molesters i frontmena kultnih The Walkabouts Chrisa Eckmana, snimili „Nights of Forgotten Films“, album koji je odjekivao snažno i izvan granica ove naše male rock scene. Predugo.

Protiv betonizacije: Darko Rundek predvodio građane u prosvjednoj šetnji za spas potoka Črnomerec

Akciji, koju su organizirale udruge Spasimo Potok Črnomerec i 1postozagrad, a koju je predvodio Darko Rundek, odazvalo se puno građana koji su se sastali na tramvajskom okretištu Črnomerec i potom se svi zajedno zaputili na šetnju uz jedan od rijetkih zagrebačkih potoka koji je sačuvao otvoreni tok u gotovo cijeloj dužini od Medvednice do Save.

THE LEMONHEADS U TVORNICI Savršeno nevažni i savršeno dobro ugođen koncert

Od čovjeka kojeg već skoro 30 godina prati glas nepopravljivog narkomana i benda koji je posljednji autorski album izdao prije 13 godina ne očekujete mnogo. Očekujete tek toliko da nostalgija za glazbom kad ste bili manje ili više mladi ne završi koncertnim fijaskom i otužnim pokušajem da se prizovu neka dobra stara vremena.

EMOTIVAN I RASPRIČAN KONCERT Damir Urban i Četvorka poput »astronauta pokrivenih do ušiju nebom koji zovu kroz noć«

Damir Urban i njegova Četvorka – Luka Toman, Sandi Bratonja, Saša Markovski i Marko Bradaschia – u petak su održali »the best off« koncert u rasprodanom Pogonu kulture prošetavši pjesmaricom od Laufera preko koncertnih favorita sve do još neobjavljenih pjesama, pa je brojna publika mogla čuti najbolje iz gotovo tri desetljeća duge Urbanove karijere.

Fantastičan koncert u Pogonu kulture: Vlatko Stefanovski Trio oduševio riječku publiku

Dan nakon fenomenalnog koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture, Vlatko Stefanovski Trio u subotu je navečer u riječkom Pogonu kulture održao podjednako fantastičan nastup.

Nominacije za prvo izdanje nagrade Rock&Off: Riječani uopće nisu loše prošli…

Započelo je glasovanje za prvo izdanje Nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off. Nakon što je predložilo favorite domaće rock&off glazbe u 2018. godini, 64-ero novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija do Nove godine odabrat će po pet nominiranih izvođača u kategorijama Album godine, Pjesma godine i Koncertni izvođač godine te po tri izvođača u ostalim kategorijama.

    1 2 9
This is the End