Malobrojna publika i nastupi četiriju stilski različitih bendova obilježili su preksinoćnju koncertnu večer u Klub.u na Trsatu.
U prvom dijelu programa »zvijezde« su bili Mike Watt, poznati basist Minutemena, The Stoogesa i brojnih drugih bendova, i njegovi kolege Andrea Belfi (bubanj) i Stefano Pilia (gitara) iz benda Il sogno del marinaio. Watt, kojem je to bio drugi nastup u Rijeci, s novim se bendom u Lijepu Našu vratio kako bi promovirao njihov drugi nosač zvuka »Canto secondo«. Iako njihov glasni glazbeni eksperiment nije za svačije uši, sudeći po reakcijama okupljenih, žestoki rock trio svojom je svirkom oduševio malobrojne glazboljupce okupljene u »podrumu« The Beertije. Predgrupa američko-talijanskom trojcu bila je riječka Rašpa, bend nastao zamrzavanjem aktivnosti grupa [mandelbrot set] te Very Expensive Porno Movie.
Vrhunac koncertne večeri bio je nastup portlandskog folk rock benda Battleme, solističkog projekta Matta Drenika koji je nastao nakon što je (privremeno) prestao s radom u bendu Lions. Iako je u njihovoj svirci nažalost uživala tek šačica slušatelja, petorka je nastup odradila za svaku pohvalu. Drenik i njegovi dečki na prvom su riječkom nastupu predstavili treći studijski album »Habitual Love Songs« i prisutne oduševili energičnom rock eksplozijom. Kao predgrupa odličnim Amerikancima nastupila je zagrebačka alt rock četvorka And The Kid koja se predstavila materijalom s aktualnog albuma »Grand Mal« i njegovog pretodnika »Factories«.

Komentari

komentara