Pulski klub Uljanik u petak će biti središtem najvećeg punk rock koncerta u Istri ove godine. Viva La Pola! 2017. povodom velikog jubileja i 40 godina punk rocka i novog vala u ex-Yu donosi odličan line-up koji uz legendarne slovenske Pankrte i riječku grupu Grč čini i pulski all stars bend The BlackBellis, pulske grupe Saša 21 i Ovrha te osječko-pulski Tarzan u dunsflaši.

Ljubljanska grupa Pankrti u Uljaniku će nastupiti u originalnoj postavi. Žive legende punk glazbe s radom su započele u rujnu 1977. godine u ljubljanskom predgrađu Kodeljevo kad su dvojica prijatelja Peter Lovšin i Gregor Tomc odlučila osnovati punk grupu. Prvu su postavu uz njih činili basist Jure Kraševec, gitarist Mitja Prijatelj, bubnjar Slavc Colnarič i gitarist Bogo Pretnar. Kraševec i Pretnar uskoro su otišli, a zamijenili su ih Boris Kramberger i Dušan Žiberna. Ove godine obilježavaju 40 godina postojanja, ujedno i punk rocka na području bivše Jugoslavije te će nastup 14. srpnja biti jedinstvena prigoda za doživjeti ih u Istri u koncertnom izdanju.

U sklopu velike koncertne fešte za 40 godina punk rocka u ex-Yu nastupit će i kultni riječki bend Grč te The BlackBellis, pulska rock’n’roll skupina sastavljena na inicijativu Mira Kusačića i Damira Bačca – Belog potkraj ljeta 2016. godine. Pridružit će im se i Saša 21, pulski boogie punk rock trio koji djeluje pod vodstvom osnivača gitariste i vokala Saleta Verude (ex-KUD Idijoti). Publiku očekuje i pulski punk sastav Ovrha koji postoji od 2012. godine te Tarzan u dunsflaši, old school punk bend osnovan prije dvadesetak godina u Osijeku, dok je nakon dugo godina mirovanja danas aktivan u Puli.

Ulaznice za Viva La Pola! 2017 i 40 godina punk rocka u ex YU, u pretprodaji u Puli je moguće nabaviti u: Rock baru Mimoza, Caffe baru Bass, Rock caffeu i klubu Uljanik u Puli, u Dallas Music Shopu u Rijeci, a moguće ih je i rezervirati na vivalapola2008@gmail.com.

Komentari

komentara