Chris Cornell, bivši pjevač sastava Soundgarden, odlučio se okušati i na filmu.

Točnije, na nagovor svog prijatelja, producenta Erica Esrailiana, napisao je uvodnu, ujedno i završnu temu za film „The Promise“. Riječ je o filmu s proračunom od čak 100 milijuna dolara u kojem, između ostalih, glume Christian Bale i Oscar Isaac, a koji obrađuje temu armenskog genocida, točnije mračne dane Otomanskog carstva kad je u kratkom vremenu pobijeno milijun i pol Armenaca.

Ta mračna i za svakog Armenca bolna tema u film je pretvorena zahvaljujući velikim ulaganjima producenata armenskog podrijetla, točnije već spomenutog  Esrailiana, ali i čuvenog milijunera Kirka Kerkoriana, vlasnika MGM-a koji je, na žalost, umro 2015. godine, upravo u trenutku kad se na tom filmu počelo raditi.

Film se u kinima počinje prikazivati ovog petka (21. travnja), a Cornell je, kako je izjavio za Bilboard, rado pristao sudjelovati zbog toga što je podrijetlom Grk, a preci njegove supruge također su za doba zbivanja o kojima govori film, doživjeli protjerivanje. Inače, 28. travnja Cornell s grupom Soungarden kreće na turneju, a ove godine trebali bi objaviti i novi album koji je, kako je rekao Cornell, u izradi.

Komentari

komentara