Chuck Berry, legendarni pionir rock and rolla, ove će godine dobiti svoj dokumentarac, a najvjerojatnije će se krenuti i u snimanje igranog filma o njegovom životu, jasno je nakon što su najave o filmovanju Berryjevog žvota potvrđene i od strane njegove obitelji, točnije zaklade kojoj je na čelu njegova supruga Themetta Berry kojoj je i posvetio svoj posljednji, prošle godine objavljeni studijski album nazvan „Chuck!“

Upravo tako zvat će se i dokumentarac koji će biti objavljen u produkciji ugledne filmske kuće Cardinal Releasing Ltd koja je poznata po nizu dobrih dokumenaraca o izvođačima kao što su Jimi Hendrix, B.B. King i Nat King Cole. Dokumentarac, koji bi trebao biti gotov do ljeta ove godine, režira Jon Brewer, a po njegovom završetku bit će poznato kad će se i hoće li se krenuti u igrani film.

Dvojbi, u osnovi, ne bi trebalo biti jer je život briljantnog crnog gitarista nudio ne samo sjajnu rock and roll glazbu, već i brojne sukobe sa zakonom (navodno iskorištavanje maloljetnice, nelegalno posjedovanje oružja, neplaćanje poreznih obveza, nezakonito snimanje ženskih WC-a, korištenje opijata…) zbog kojih je Berry  nekoliko navrata završio i u zatvoru!

Dakle, film sigurno neće biti dosadan.

 

Komentari

komentara