Američki ambient pop bend Cigarettes After Sex objavio je prvi studijski album jednostavno naslovljen »Cigarettes After Sex« i to baš pred današnji koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Album je prethodno najavljen singlovima »K«, »Apocalypse« i »Each Time You Fall In Love«, a objavila ga je izdavačka kuća Partisan Records.

Frontmen benda Greg Gonzales je imao jasnu viziju da Cigarettes After Sex prvijenac bude potpuno i preljepo, skoro kinematografsko iskustvo. Nakon uspjeha singla »Nothing’s Gonna Hurt You Baby« i prvog EP-a »I.«, bilo je potrebno pet godina da album dobije formu koja bi opravdala čekanje.

Izdanje »Cigarettes After Sex« članovi benda su usporedili s najromantičnijim filmovima po atmosferi koja ga prožima i samoj »širini« muzike. Album je sniman u crkvi jednim mikrofonom pa se samim tim zvuk na albumu oslanja na prostornost i minimalne pitke melodije u maniru Mazzy Star i Red House Painters, ali i maestralnog Angela Badalamentija s ne pretjerano konvencionalnim tekstovima.

Cigarettes After Sex su već uveliko na turneji tijekom koje će 18. srpnja nastupiti i u Beogradu, na bazenima sportskog centra 11. April.

Komentari

komentara