U sklopu novog glazbenog programa Ciklus Furioza Programskog pravca Kuhinja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture ovog će ljeta na četirima riječkim lokacijama na otvorenom biti održani koncerti ženskih glazbenica, predstavnica različitih žanrova.

Prva ljetna sezona Ciklusa Furioza započinje u petak, 15. lipnja, koncertom uspješne grupe Punčke iza koje je vrlo uspješna europska turneja. Ujesen ih očekuje azijska turneja na kojoj će, kao i na ostalim aktualnim nastupima, predstaviti materijal s nedavno objavljenog EP-ja »Valovi«, kao i novog bubnjara Gorana Nježića koji s Lucijom Ivšić (vokal, gitara) i Anjom Tkalec (bas) čini uspješni trojac.

Kako navode organizatori, koncert će biti održan na otvorenom, u industrijskoj zoni tzv. Delte 5, ispred nekadašnje zgrade Ivexa, u sklopu popodnevno-večernjeg događanja Delta otvoreno.

Program započinje u kasnopopodnevnim satima kada će se svim zainteresiranim posjetiteljima predstaviti korisnici zgrade Delta 5: kulturne udruge, umjetnici, glazbenici, arhitekti i drugi. Posjetitelje očekuju predstave, projekcije, radionice, predavanja, nastupi i otvorenih vrata svih studija u kojima će se moći družiti s umjetnicima. U programu sudjeluju: RE:EASA, Riječki planinarski savez, Artist run space – Delta 5, ProPuh, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka, preddiplomski studij Gluma i mediji – UniRi, sastav Žlice i gitara i Matica umirovljenika.

U dvorištu pred zgradom bit će ponuđena jela »radničke gastronomije« uz glazbenu pratnju DJ-ice Ane Antonove. S mrakom na Delti, započet će i koncert Punčki. Sav program je besplatan za posjetitelje.

Glavni koncert sezone u sklopu prvog Ciklusa Furioza, organiziran u suradnji s Distune Promotionom, bit će nastup američke kantautorice Chelsea Wolfe na Trsatskoj gradini 1. kolovoza. Predgrupa će biti belgijski hardcore sastav Brutus.

Komentari

komentara