Američke groove rock legende Clutch nastupaju 21. kolovoza u zagrebačkoj Tvornici kulture, a čast da otvore tu koncertnu večer pripala je sjajnim zagrebačkim bendovima Cojones i She Loves Pablo.

 

Četveročlani sastav Cojones osnovan je 2006. u Zagrebu, a već krajem 2007. godine objavili su album zajedno s grupom Umor »Cojones & Umor Split LP«. Prvo samostalno izdanje, »Sunrise«, objavljeno je 2009., dok je drugi album, imena »Bend To Transcend« na red došao 2012. godine. Drugog siječnja Cojones su objavili da počinju snimati nove materijale čija se objava očekuje do jeseni, tako da će na koncertu u Tvornici premijerno predstaviti pjesme s nadolazećeg albuma. She Loves Pablo su počeli kao srednjoškolci još 2005. godine, a kroz godine rada su prerasli u jednu od najvećih domaćih nekomercijalnih rock atrakcija. Objavili su nekoliko ranih EP-a, te tri albuma – »Mother Of All« (2009.), »Burn And Levitate« (2013.) i »Try Mandarin« (2016.).
Premijerno zagrebačko i jedino regionalno gostovanje grupe Clutch originalno je planirano u klubu Močvara koja je rasprodana u rekordnih 48 sati, nakon čega je koncert prebačen u Tvornicu kulture. Selidba je povukla za sobom još veći interes publike i trenutno se u ponudi nalazi posljednjih 200 ulaznica za svirku koja je na rasporedu za tri i pol mjeseca. Ulaznice su pretprodaji iznose 120 kn, dok će na dan koncerta, ukoliko ne bude rasprodan, za ulaz trebati izdvojiti 140 kn.

Komentari

komentara