U studiju G.I.S. u Jelušićima proteklih je dana bilo vrlo živo. Pod budnim okom i uhom snimatelja i producenta Mateja Zeca grupa Kojoti tamo je snimila tri nove pjesme od kojih će prva publici biti predstavljena već početkom sljedećeg mjeseca.

Naime, za mnoge jedan od ponajboljih rock ‘n’ roll bendova ovih prostora koji se ponovo okupio nakon 17-godišnje hibernacije i povratničkim nastupom na zagrebačkoj Brijačnici u siječnju pokrenuo uspješan comeback, 9. će prosinca u Tvornici kulture održati prvi samostalan zagrebački klupski koncert od velikog povratka na scenu. Na velikom solo koncertu bend će promovirati luksuzni CD box-set »Dragocjeno raskošno blistavo« koji će biti objavljen u izdanju Dancing Beara, a sadržavat će njihova tri dosadašnja studijska albuma: »Kojoti«, »Halucinacija« i »Sex Disco Kung Fu« te bonus – prvi novi singl koji je snimljen ovih dana u studiju u zaleđu Rijeke.

Riječki gosti

– Tu u studiju G.I.S. snimamo tri nove pjesme. Znakovito je da smo blizu Rešetara gdje smo prije 20 godina s Denykenom snimili zadnji album »Sex Disco Kung Fu«. Od ove tri pjesme jednu ćemo izabrati za prvi singl, a onda ćemo parcijalno izdavati i ostale singlove i snimati tri po tri pjesme dok ne dođemo do albuma. Nećemo vam još otkriti imena pjesama jer još nismo odlučili koja će biti prvi singl koji će se naći u luksuznom box-setu. U njemu će biti i sva tri albuma, demo na engleskom s prvim pjevačem te jedna stvar s Goranom Baretom. Bit će objavljen uoči koncerta u Tvornici, otkrio nam je osnivač Kojota, gitarist i autor pjesama Davor Viduka.

Njemu i ostatku benda, pjevaču Alenu Marinu, basistu Vanji Marinu i bubnjaru Bobi Grujičiću koji Kojote čini jednom četvrtinom riječkim bendom, na snimanju novih pjesama u studiju G.I.S. pridružili su se i gosti, također Riječani: bubnjar Leo Rumora, ovog puta u ulozi vokala, pjevačica Iva Močibob i Vedran Križan na klavijaturama. Instrumentalnu podršku bendu u novim pjesmama daje i virovitički multiinstrumentalist Danko Krznarić.

– Mateja Zeca znamo dugo godina. Nedavno smo se sreli na Harteri gdje smo svirali, ja sam taman tražio studio gdje bismo mogli snimati i onda sam rekao: Zašto ne bismo snimali kod njega? Tu je snimalo puno bendova, odlična je atmosfera, maknuli smo se iz Zagreba i super nam je, dodao je Viduka.

Nove pjesme Kojota, doznajemo, nisu izvučene iz ladice, već su posve nove. Glazbu potpisuje Viduka, a u tekstovima mu je, kao i nekad, asistirao pjevač Alen Marin.

Novi nastupi

– U Kojotima sviraju isti ljudi kao i prije, ali danas je 2017. pa sukladno tome nećemo raditi pjesme jednake onima koje smo radili kad smo imali 22 godine. Pjesme sam uskladio s današnjim vremenom. Sve je to rock and roll, ali u modernijoj varijanti. Nakon ove tri pjesme, za otprilike dva mjeseca, idemo snimati sljedeće tri pjesme, dok će nam za tri, četiri mjeseca biti objavljena vinilna kompilacija s najboljim pjesmama, na kojoj će biti i novih singlova. Budući da sam »vinyl freak«, bila mi je užasna želja imati vinil Kojota. To je jedini bend u kojem sam svirao, a koji nema vinil, otkrio je Viduka.

Osim novih pjesama, rade i na ugovaranju na novih svirki. Nakon prvog povratničkog nastupa na Brijačnici, Kojoti su nanizali 20-ak nastupa na festivalima, a nedavno su nastupili i na riječkoj Harteri. Nakon koncerta u Tvornici, u planu su im i drugi nastupi, a zanimljivo je da već imaju i jednu ugovorenu svirku u 2019. godini.

 

Komentari

komentara