Nakon singlova Sami, Ljubavna i Nije da me ne voliš Mangroove se razotkrio na sasvim nov način i izbacio pomalo neuobičajenu stvar s pomalo neobičnom ekipom, otkrivši u jednoj pjesmi neke stvari koje niste znali o njima!


Autorski tim Željka Veverec i Toni Starešinić napravili su pop blues pjesmu kakve već dugo nije bilo na našoj sceni te su pritom okupili neobičnu i u isto vrijeme fantastičnu ekipu. Singl „Pokušaj“ su snimili u suradnji s legendarnim glazbenikom Dadom Topićem, a pridružuje im se i svjetski priznati saksofonist Igor Geržina pa tako ovaj zanimljiv duet postaje sasvim neobičan trio.
– Svi mi imamo svoje glazbene ljubavnike s kojima bismo htjeli snimiti stvar, pjevati i surađivati na bilo koji način. Dado je jedan od mojih dugogodišnjih glazbenih ljubavnika, a i Tonijev. Mi obožavamo Dadu koji je 70-ih žario i palio našim glazbenim vodama. Onaj Dado koji je pjevao o svojoj maloj porodici i s Mišem svirao jazz, iznjedrio Makedoniju pa i želio Bolji život. Dado koji predstavlja najbolje godine u domaćoj glazbi i Život u čizmama s visokom petom. On je još posljednji preživjeli Mohikanac fantastične glazbe koja je nekad vladala scenom. I tako se naša ljubav izlizala na gramofonskim pločama pa smo je htjeli čuti opet, i to uživo. Kad sam napisala stvar odmah je “zvala” muški glas i zapravo odmah je bilo jasno da je naš glazbeni ljubavnik najbolji izbor. Bilo je samo pitanje “Da li znaš da te volimo Dado?” i hoće li nam Dado uzvratiti ljubav? Srećom je! Nekako u isto vrijeme dogodio se koncert s Igorom Geržinom i čim smo ga čuli uživo, iako smo i prije znali koliko je odličan, spojili smo se i zapravo je sve sjelo na mjesto. Da, Igor je saksofon koji nam treba da bi ljubav bila potpuna! I eto, “Pokušaj” je tu! – povodom izlaska novog singla izavila je Veverec.
Singl je premijerno pušten u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja, a tom prilikom Dado Topić je voditelju otkrio i nešto o svojim budućim planovima te nije krio oduševljenje zbog ove zanimljive suradnje s talentiranim i kreativnim autorskim timom iz Mangroovea te sviračkom legendom, saksofonistom Igorom Geržinom.
Na singlu je svirala sjajna ekipa pa tako treba svakako spomenuti Janka Novoselića na bubnjevima i Zvonimira Šestaka za kontrabasom te čaroliju hammonda koju nam je podario Viktor Lipić kao još jedan dragi gost i ljubavnik u pjesmi. Baš kao što je Željka rekla – svi njeni glazbeni ljubavnici u ovoj su pjesmi.

Komentari

komentara