Ljubitelji žestoke glazbe i dobre zabave proteklog su vikenda u Harteri velikim slavljem ispratili posljednji, šesti Dark Circle Festival, najmračniji festival na ovim područjima. Riječki festival posvećen žestokoj glazbi koji je u proteklih pet izdanja pred brojnu publiku doveo brojna poznata svjetska i domaća imena tog glazbenog žanra, u finalnom je izdanju na svojoj mračnoj pozornici, Dark Stageu, ugostio poznate lokalne bendove, ali i goste iz drugih gradova i država koji su glasno i snažno zagrmjeli Rijekom.


Posljednji Dark Circle Fest u petak je otvoren nastupom šibenske grupe Porko dio, nakon koje je uslijedio nastup istarskog benda Their te provjerenih riječkih snaga, grupa Uma Thurman, Speedclaw, Kryn, Voloh i PHC.

Uma Thurman/VEDRAN KARUZA

Uma Thurman/VEDRAN KARUZA

Čast da otvori drugu večer festivala imao je mladi riječki death metal bend MiscreatioN koji je upravo na Dark Circleu odradio svoje prvo predstavljanje. Nakon njega zagrmio je Epicentar iz Jadranova, riječki Sweet Thunder, hardcore bend Upset iz Zaboka, rimska happy power metal grupa Nanowar of Steel i splitski Stimulans.

Upset/ VEDRAN KARUZA

Upset/ VEDRAN KARUZA

Šesti Dark Circle Fest zaključen je nastupom riječkog thrash metal benda Krematorium. U sklopu festivala i ovog je puta održan popularni Glam after party na terasi Hartere, a da sve bude u skladu s tradicijom Darka, i ove godine posjetitelji su mogli kampirati u prostoru festivala, ostvariti popust na putovanje vlakom i kupiti ulaznice po pristupačnim cijenama.

 Speedclaw/VEDRAN KARUZA

Speedclaw/VEDRAN KARUZA

Festival je i ove godine imao humanitarnu notu, točnije akciju doniranja pod imenom »Metalci za Azil«. Tokom trajanja manifestacije na nekoliko su mjesta bila dostupne dostupne donacijske kutije u kojima su se prikupljala sredstva za sklonište za nezbrinute životinje Azil za pse Društvo za zaštitu životinja Rijeka.

 Sweet Thunder/ VEDRAN KARUZA

Sweet Thunder/ VEDRAN KARUZA

Iako posljednji, šesti Dark Circle Fest prošao je u nimalo tužnoj, upravo suprotno, u vrlo pozitivnoj atmosferi. Posljednje izdanje svim je fanovima omogućilo da se pozdrave s festivalom i velikim slavljem otvore vrata nečeg potpuno novog. Naime, organizatori iz Udruge Ri Rock u budućnosti imaju planove za nešto novo i veće.
– Jako smo zadovoljni ovogodišnjim izdanjem. Dogodila se vrlo ugodna situacija: smanjili smo program kako bi se svi bendovi, posjetitelji i ljudi koji rade na festivalu mogli dobro zabaviti, a ne samo da radimo. Posjetitelja je bilo i više nego što smo očekivali, atmosfera je bila odlična, zvuk je bio fantastičan. Za budućnost pripremamo nešto… Nećemo još otkrivati što, ali mogu samo reći da će biti povezano s mladima i razvojem nove, mlade publike u Rijeci. Postoji ideja za jedan već festival, ali to je malo dalja budućnost, zaključio je Vinko Golembiowski iz Udruge Ri Rock.

 

Komentari

komentara