Treće izdanje Dark O Metal Festa koji će se u Harteri održavati od 12. do 14. kolovoza, Rijeku će prodrmati novom dozom metal glazbe.

 

Ulaznice za do sada najveći Dark O Metal u prodaji su od jučer, a moguće ih je nabaviti na web-stranici Eventim.hr, u Dallas Music Shopu Rijeka i Dirty Old Empireu i njegovom web-shopu.

Najjači ikad

Ove godine priprema se najjače izdanje dosad pa tako posjetitelje očekuje zabava na šest lokacija, povećani glazbeni i zabavni program, dodatni dan festivala, humanitarne akcije, kampiranje, obilasci i šetnje kroz prirodu, gostovanja udruga, besplatan prijevoz na obližnje plaže, umjetnički performansi, pristupačne cijene te ono najbitnije – dva svjetski poznata metal benda te pomno birani izvođači s hrvatske alternativne scene. Festival najavljuje službeni video nastao u produkciji Udruge Ri Rock koji donosi prizore Hartere, kanjona Rječine, najavu bendova, ovogodišnji program te prizore s prošlih festivala.

Schirenc Plays Pungent Stench

 Ulogu headlinera ovogodišnjeg festivala imat će legendarni austrijski gore thrash death bend Schirenc Plays Pungent Stench i nizozemska death metal grupa God Dethroned, a najavljen je i poseban povratak velikana hrvatske industrial scene, neponovljive riječke grupe One Piece Puzzle.

 

God Dethroned

I ove godine organizatori su pažljivo birali bendove i pokušali obuhvatiti sve podžanrove žestoke glazbe. Pred publiku će tako stati i: Infernal Tenebra, Anger, Dropthehammer i Dark Omen iz Pule, Bad Blood iz Čakovca, Essence iz Splita, Chaos Addict iz Slavonskog Broda, Black Cult, Voloh, Speedclaw i Neglected iz Rijeke te zagrebački bendovi Stribog, Inside My Casket, LIV, Flesh i Voltage.

Razni sadržaji

Pored glavnog programa ljubitelje žestokih nota očekuju i razni kulturno-zabavni sadržaji. Na terasi Hartere nakon koncerta će publiku zabavljati DJ-i JesteRi i Muff-In uz Iron Maiden i Glam Party. I ove godine u planu je vatreni show skupine Red Rays kojoj će se na podiju pridružiti poznati umjetnik Davor Dundara te riječka performerica plesa na šipci Dajana Rakić. Uz dva dodatna floora, ove će godine biti otvoren i Fun Room, soba zabave u kojoj će posjetitelji moći zaigrati stolni nogomet i fliper i odmjeriti snage u Tekken natjecanju i nabijanju boksačke vreće.

Ulaznice

Ulaznice za Dark O Metal u pretprodaji će biti moguće kupiti za 35 kuna/5 eura (petak), 60 kuna/8 eura (subota, tj. nedjelja) i 100 kuna/13 eura (festivalska ulaznica). Na ulazu će cijena ulaznica biti 35 kuna/5 eura (petak), 70 kuna/10 eura (subota, tj. nedjelja), dok će cijena festivalske ulaznice iznositi 120 kuna/16 eura.

Za ovogodišnji Dark O Metal Fest službeni prijevoznik je HŽ Putnički prijevoz pa tako svi posjetitelji festivala za prijevoz vlakom mogu ostvariti popust od 40 posto, samo prilikom kupnje karata moraju naglasiti da putuju na navedeni festival. Popust se može ostvariti od 11. do 15. kolovoza.

Komentari

komentara