Objavom singla “All Of This And Nothing”, Dave Gahan & Soulsavers najavili su  izlazak novog albuma ‘Angels & Ghosts’. Album izlazi 23. listopada.

Grammyjem ovjenčani umjetnik, pjevač i tekstopisac, frontman grupe Depeche Mode, Dave Gahan će 23. listopada s grupom SoulSavers objaviti novi album “Angels & Ghosts” (Columbia Records/Menart). Ovo je već njihov drugi zajednički projekt. 2012. godine objavili su album ‘The Light the Dead See’. Novi album, uključuje devet pjesama koje potpisuju Dave Gahan & Soulsavers.

Na temelju najavnog singla osjeća se napredak u suradnji na relaciji Gahan-Soulsavers, kao da je ovoga puta opuštenija atmosfera otvorila neka nova vrata i povela ih novim, uzbudljivim putevima kreativnosti. Slušatelji mogu očekivati zvučnu kombinaciju mračne i zamišljene atmosfere uz siguran utjecaj gospela i bluesa, upravo ono što i je prepoznatljiva karakteristika ovih glazbenika. Uvijek podjednako uzbudljiv, vokal Davea Gahana nikada nije zvučao bolje. Stvaranje albuma može se opisati kao prekooceanska suradnja, koj je započala tako što je Dave Gahan iz svog studija na Manhattanu slao demo snimke Richiju Machinu u ruralnoj Engleskoj. Nakon toga, njih dvojica su snimali pjesme s ostalim glazbenicima u studijima diljem svijeta, među ostalima u Sunset Sound studiju u  Los Angelesu i Electric Lady u New Yorku. Konačan rezultat je album koji zvuči kao da je snimljen uživo i koji još jednom dokazuje kako su Rich i Dave kliknuli u zajedničkoj saradnji.

Da bi što bolje pokazali pun raspon albuma, Dave Gahan & Soulsavers će projekt “oživjeti”  serijom od šest posebnih, intimnih koncerata po Americi i Europi. Mini turneja počinje 19. listopada u Los Angelesu. Dave Gahan & Soulsavers će svirati s desetočlanim bendom i u sljedećim gradovima: New Yorku, Londonu, Berlinu, Parizu i najbliže nama u Milanu 4. studenog.

Karte za koncerte su u prodaji, a odabrani nastupi bit će dostupni fanovima diljem svijeta putem streaminga.

Komentari

komentara