U subotu, 20. lipnja bit će održana prva epizoda ovogodišnjeg Delta Summer Street Session Festivala. Riječ je o četvrtom izdanju glazbenog serijala u organizaciji Udruge Ri Rock koji će se održavati sve do rujna.

Festival će biti će otvoren svirkom grupe Dispossessed iz Pule, benda Puna kapa iz Slovenije i Social Attack iz Rijeke. Početak koncerta zakazan je za 21 sat, a ulaz je besplatan. Kao i prošlih godina festival će se održati na Delti ispred prostorija Udruge Ri Rock, uz završni koncert na ograđenom prostoru pokraj bivše zgrade Ivexa također na Delti.

– Delta Summer Street Session Festival namijenjen je promociji bendova riječke scene uz razne goste iz drugih gradova i država, kao i razbijanju ljetne monotonije kada u gradu Rijeci ima slabi broj alternativnih događanja, poručuju organizatori.

Nakon prve, lipanjske epizode, program festivala nastavit će se 10. i 11. srpnja. Treća epizoda koja je na rasporedu 1. kolovoza bit će koncert zagrijavanja za ovogodišnji Dark »O« Metal Fest. Završni dani Delta Summer Street Session festivala zakazani su za 4. i 5. rujna.

– Zanimljivost ovogodišnjeg Delta Summer Street Session festivala je u tome da će ove godine organizaciju festivala preuzeti dugogodišnji volonteri i novopridošli članovi Udruge Ri Rock kojima će stari i uhodani članovi udruge pripomoći uz mentorstvo i savjetovanje. Ovim činom mladi volonteri i članovi dobit će priliku razviti organizacijske sposobnosti koje su učili tijekom volontiranja te odraditi praktični dio ispostave događaja od pregovora s bendovima do samog djela postavljanja bine pa čak i do promocije događaja. U Udruzi Ri Rock pozitivno gledamo na ovaj plan rada i nadamo se da ćemo uspjeti prenijeti svoje znanje na mlade naraštaje te tako osigurati nove organizatore događanja u našem gradu, poručili su organizatori DSSS-a.

Komentari

komentara