Ove snimke nemaju, u današnjim okvirima, nikakvu tehničku ili producentsku vrijednost. Ove snimke su pred vama zato da čujete pjesmu, njezino nastajanje i neizbrušen zvuk, a ne tehničke mogućnosti i manipulacije glazbenog producenta. Ove snimke žele vam ispričati jednu toplu priču iz vremena naivnosti, iskrene emocije i potpune predanosti glazbi.

Ovo su demo snimke temeljem kojih su Denis & Denis dobili svoj prvi diskografski ugovor. Snimljene su u maloj sobi na 4. katu nebodera u Rijeci, sobi prepunoj ideja, nadarenosti i ljubavi prema glazbi. I zato ih nemojte suditi po tehničkoj kvaliteti, poručili su Davor Tolja i Marina Perazić uoči službene promocije albuma »Demo tapes« riječkih elektro pionira koja se u ponedjeljak navečer odigrala u Dallas Music Shopu u Rijeci. Za podizanje atmosfere osim samih Denis & Denis bio je zadužen i DJ Saša Ostojić koji je prisutne izborom glazbe vratio u »dobre stare 80-te«.

Iako i Davor Tolja, i Marina Perazić naglašavaju kako objavljene snimke nemaju tehničku ili producentsku vrijednost, složit će se da je vrijednost tih »traka« prije i povrh svega – sentimentalna. »Demo tapes« su svojevrsna kompilacija demo snimaka nastalih u razdoblju 1982. i 1983. godine u stanu Davora Tolja na Piramidi. Dobar dio tih »traka« snimljen i zahvaljujući bratiću Davora Tolje, Darku Tolji koji je budućim glazbenim zvijezdama, a tada mladim muzičarima ustupio instrumente na kojima su se glazbeno tražili i istraživali.

Njihova objava najbolja je moguća promocija koncerta što ga popularni duo priprema za 17. listopada u riječkom klubu Crkva.

– Ove snimke pokazuju svu našu ljubav prema glazbi, želju i volju da napravimo nešto drugačije. Bilo je to vrijeme kad sam se ja igrao instrumentima, a Marina vokalom. Nismo očekivali neki uspjeh, bila je to igra zaljubljenika u glazbu, kazao je Davor Tolja.

Na pitanje priprema li s Marinom Perazić novi materijal samo kratko odgovara: »Nikad se ne zna«.

– Nikad nisam radio po narudžbi ili jer sam morao, pišem kad imam inspiraciju, tako da – tko zna, možda me opet ulovi inspiracija, tajanstven je Tolja.

Na druženju u Dallas Music Shopu Marina Perazić otkrila je da će se sad u potpunosti posvetiti glazbi, odnosno pjevanju.

– Mislim da je sad pravo vrijeme. Osjećam tu potrebu da se posvetim pjevanju. I mislim da je konačno vrijeme da održimo pravi koncert u Rijeci. Mi smo vrlo kratko vrijeme bili »riječki bend«, vrlo smo brzo »eksplodirali«, postali jugoslavenske zvijezde. Zato 17. listopada u riječkom klubu Crkva pripremamo veliki koncert i to s bendom, zaključila je.

Komentari

komentara