Popularna britanska rock grupa Depeche Mode je jučer na press konferenciji održanoj u Milanu, a koja se mogla u streamingu pratiti live i preko Facebooka, najavila europski dio svjetske turneje nazvane »Global Spirit Tour« koja će se održati sljedeće godine.

 

»Usput« su najavili novi singl i novi album.

Ulaznice

Europska turneja ima 32 ugovorena koncerta u 21 državi. Među njima nažalost nema hrvatskih gradova ali ima jedan slovenski. To je Ljubljana u kojoj će nastupiti 14. svibnja u Areni Stožice. Depeche Mode su već jednom dosad nastupili u Ljubljani i to na stadionu Bežigrad 14. lipnja 2006. godine u okviru tadašnje »Turing The Angel« turneje. U Zagrebu su također nastupili i to 23. svibnja 2013. godine u zagrebačkoj Areni. Održavanje tog koncerta je prvotno bilo predviđeno na maksimirskom stadionu ali je zbog tehničkih i produkcijskih razloga koncert bio preseljen u zagrebačku Arenu.
Najavljena turneja Depeche Modea po europskim gradovima počinje 5. svibnja s koncertom u Stockholmu, a završava u rumunjskom gradu Cluju 23. srpnja. Osim Ljubljane, hrvatskoj publici su zanimljivi i koncerti u Budimpešti 22. svibnja, te koncerti u Milanu i Bologni 27. odnosno 29. lipnja. Ulaznice za turneju bi se trebale pojaviti u pretprodaji krajem ovog tjedna.

Pripreme

Depeche Mode će početi s pripremama za turneju tijekom studenoga. Rekli su da još nemaju nikakvu ideju kako će izgledati pozornica. Što se tiče albuma, najavili su da će na njemu biti i političkih provokacija jer je, kako su rekli, jako teško i skoro nemoguće ignorirati ono što se danas događa u svijetu. Album je inače u »work in progress« fazi i zvati će se »Spirit« kao i singl. Izlazak albuma predviđen je za proljeće malo prije turneje. Bit će to četrnaesti studijski album grupe i prvi nakon 2013. godine kada su izdali album »Delta Machine«. Album se radi u Santa Barbari i New Yorku, a produkciju potpisuje James Ford (Simian Mobile Disco), dok im je sintisajzere programirao Matrixxman. Depeche Mode će opet surađivati s legendarnim fotografom i Antonom Corbijnom koji će im izraditi vizuale za album i turneju.
Sve što su Depeche Mode snimili kao videospotove uskoro će biti moguće pogledati na velikom DVD box setu na kojem će svoje mjesto naći svi njihovi spotovi objavljeni u razdoblju od 1981. do 2013. Pod nazivom »Video Singles Collection« taj će box set nuditi puna četiri sata njihovih videospotova i dva sata komentara članova grupe o tim spotovima i njihovom radu. DVD box set u prodaju će 11. studenoga.

Komentari

komentara