Pula će po četvrti put postati europski epicentar najbolje elektroničke glazbe, što je sinonim za Dimensions festival, koji će od 26. do 30. kolovoza ugostiti najveća svjetska imena, ali i mlade talente međunarodne techno, house, disco, elektro, bass, jazz, funk i soul glazbene scene.

Četvrti Dimensions festival bit će otvoren velikim koncertom na jednoj od najljepših pozornica svijeta – pulskoj Areni, gdje će nastupiti Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points Live. Nakon toga slijede četiri dana i noći na centralnoj lokaciji festivala – 200 godina staroj tvrđavi Punta Christo na poluotoku Štinjan, u kampu Brioni te na festivalskoj plaži. Dimensions festival cijenjen je zbog svojih jedinstvenih lokacija, intimne atmosfere, ali i istančanog glazbenog ukusa i politike izbora samo najfinijih svjetskih glazbenika; DJ-a, producenata, bendova, izdavačkih kuća i kolektiva.

I ove godine, uz bok velikim međunarodnim glazbenicima kao što su glavni gosti festivala; George Clinton, kum funka te Juan Atkins, jedan od osnivača techno glazbe, Dimensions će predstaviti i najbolje od vrlo produktivne regionalne scene. Predvodnik domaće scene svakako je Petar Dundov, jedan o najuspješnijih i najplodonosnijih hrvatskih autora elektroničke glazbe, čija bogata karijera traje već 20 godina. Dundov je jedan od pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe, a sudeći po svojim izdanjima i čestim nastupima i dalje je u samom vrhu domaćih glazbenih izvoznih proizvoda. Petar Dundov će nastupiti u petak na Clearingu, glavnoj pozornici Dimensions festivala prije Underground Resistancea, detroitskog kolektiva i jednih od velikana techna.
Na Dimensions stiže i Ilija Rudman, jedan od pokretača domaće underground scene i producent koji je već cijelo desetljeće predvodnik nudisco/house crossover scene i van granica Hrvatske. Jedina predstavnica ljepšeg spola, techno dama Miss Sunshine, neumorno putuje svijetom predstavljajući svoj specifični, individualan, topli i energičan techno zvuk. Homeboy, još jedan hrvatski producent, ovaj put house smjera, ujedno i vlasnik izdavačke etikete House is OK osnovane 2006. godine nastupa u petak na drugoj najvećoj pozornici festivala, Fort Arena 1. Zarkoff, točnije Saša Rajković svakako je najbitniji hrvatski predstavnik elektro glazbe, osnivač nekoliko etiketa, vlasnik glazbenog studija, ujedno i vrlo produktivan producent svoj će zvuk podijeliti s publikom u petak na Garden stageu. Mislav i Pytzek, predstavnici domaćih etiketa svjetske reputacije Burek i Barba, Herzel, sve zapaženiji makedonski producent te slovenski trio Your Gay Thoughts zauzimaju tu kružnu pozornicu također u četvrtak.

Velika zanimljivost na popisu izvođača je 15-godišnji Viatori iz Ivanić Grada, do sada najmlađi ikad izvođač Dimensions festivala! Sa samo 11 godina počeo je producirati, a iza sebe već ima pozamašnu kolekciju glazbe. S 13 godina jednoglasno je izabran za najboljeg novog mladog glazbenika na natječaju Illectricity festivala, a nedavno je i postao dio CFSN DJs / CFSN Productions ekipe, a zajedno s kolegama Funk Guruom i Phillipeom nastupa na Noah’s Ballroom pozornici u četvrtak.
Idući dan, u petak, jedna od najživopisnijih pozornica na tvrđavi postaje na jednu noć legendarni klub Sirup, kojeg prati nadimak ‘zagrebački Berghain’. Od 20 sati do večer do 6 sati ujutro za pultom će se izmijeniti domaći izvođači iz kolektiva koji su doprinijeli bogatog prošlogodišnjoj sezoni u kojoj se održalo preko 70 događanja. U Noah’s Balroom nasupit će tako Felver (Stereotip), Jogarde (Freilauf), Brighton (Das Haus), Sergej Snoose (Sirup), Bebetto (Slurp!), Doo (Beyond House). Ova večer će ujedno biti i zagrijavanje za novu sezonu Sirupa i otvaranje kluba 2. i 3. listopada.

Još jedni vrlo aktivi organizatori događanja u klubu Sirup su i članovi zagrebačkog Ekstrakt kolektiva; Mimi, Labud, Novell i Ganik koji će zajedno s pulskim DJ-em i osnivačem etikete Vakum, Borutom Cvajnerom zauzeti Ballroom u subotu. Na ‘line-up’ Dimensions festivala iz Srbije stiže producent, DJ i promoter Lag, jedan od predstavnika novog techno vala u toj zemlji, a tu je i jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih DJ-a s karijerom dugom 18 godina – Djarmah.
Povoljnije ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije za Dimensions po cijeni od 660 kuna mogu se nabaviti na stranicama Pozitivnog ritma, u Entrio sistemima, te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje. Ulaznice za koncerte otvorenja za Dimensions po cijeni od 240 kuna su u prodaji i mogu se naći putem Entrio sistema, na stranicama Pozitivnog ritma te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.

Festivalske ulaznice za Dimensions festival s posebnim popustom mogu se kupiti preko web stranica 24sata (Dimensions festival, Outlook festival), preko online magazina UESmag. Članovi Fan Cluba Muzike.hr također imaju priliku nabaviti ulaznice s posebnim popustom za Dimensions i Outlook festivale.

Dnevne ulaznice po cijeni od 250 kuna moguće je kupiti na festivalskim ulazima.

Komentari

komentara