Udarnička šesta sezona Distune Promotiona koja naglasak ima na raznolikosti, kvaliteti i iskakanju iz kalupa, započet će u petak 14. listopada u Pogonu kulture post rock veselicom – nastupima grupa Tides from Nebula iz Poljske, Asheraah iz Rijeke i 00y18 iz Austrije.


Momci iz benda Tides From Nebula koji iza sebe imaju više od 500 koncerata, vraćaju se Rijeku kako bi promovirali novi, četvrti album »Safeheaven«. Pridružit će im se riječki Asheraah, post-metal bend koji djeluje od 2009. godine, iza sebe album »The Mountain«, a za ovaj nastup set-listu obogatit će i nekim novim stvarima. Line-up će podebljati i austrijski ambijentalni-sludge duo 00y18, nastao kao bedroom-projekt Michaela Zimmela, gitarista post-metal grupe MetheXis. Cijena ulaznice za koncert u preprodaji iznosi 40 kuna, dok će na dan svirke za ulaznice biti potrebno izdvojiti 55 kuna.

 

Asheraah

Asheraah iz Rijeke

I filmski program

U utorak 18. listopada u Rijeku se vraća legendarni Mike Watt koji će sa svojim novim sastavom Il sogno del marinaio nastupiti u The Beertiji na Trsatu. Kalifornijski punk rocker, bezvremenski glazbenik i jedan od ponajboljih svjetskih basista, poznat po radu u bendovima Minuteman i Firehose, suradnji s Eddiejem Vedderom, Daveom Grohlom i Stoogesima, u projektu Il Sogno Del Marinaio povezao se s talijanskim glazbenicima Andreom Belfijem (bubanj) i Stefanom Pilijom (gitara). U Rijeku dolaze u velike sklopu europske turneje na kojoj promoviraju drugi nosač zvuka »Canto secondo«.

Mike Watt

Mike Watt s novim sastavom Il sogno del marinaio

U Beertiji će im se pridružiti im se i riječka grupa Rašpa, nastala zamrzavanjem aktivnosti bendova [mandelbrot set] i Very Expensive Porno Movie. Cijena ulaznice bit će 50 kuna u pretprodaji i 70 kuna na dan koncerta. Dan kasnije Mike Watt gostovat će u zagrebačkoj Močvari.
Osim koncerata, Distune u novoj sezoni priprema i filmski program. U subotu 22. listopada u trećoj prostoriji Palacha bit će održana riječka premijera filma »Odpadki druge generacije – po stopinjah nekega punka«. Gošće besplatne projekcije bit će redateljica i scenarista filma Dunja Danial i Jasna Babić.
– Aktivni članovi podzemlja: glazbenici, aktivisti, skvoteri, promoteri i organizatori pričaju nam priču o kulturi, glazbi i pank ideologiji. Refleksija na rad sa strašću i ljubavi prema glazbi i kreativnosti. Od pankera pankerima, piše u najavi filma.

Sajam ploča

Ponedjeljak 31. listopada rezerviran je za nastup benda Jerusalem in my Heart što će biti održan u Filodrammatici. Prema najavama organizatora, riječ je o spektakularnom audio-vizualnom bendu nastalom 2005. u Montrealu. Kreativna snaga benda Radwan Ghazi Moumneh aktivan je i na bejrutskoj i libanonskoj eksperimentalnoj glazbenoj sceni gdje provodi nekoliko mjeseci svake godine. JIMH nije samo audio, već i vizualno iskustvo za koje se brine montrealski filmaš Charles-André Coderre koji ručno izrađene vizuale projicira koristeći 16 i 35-milimetarske slajdove na raznoraznim površinama prilagođenima lokaciji performansa. Cijena ulaznice za koncert u preprodaji iznosi 30 kn, a 40 kn na dan svirke.

Jerusalem in my Heart

Jerusalem in my Heart

Aktualni glazbeni program koji će uskoro biti obogaćen i novim najavama, uključuje i 7. sajam ploča koji će biti održan 5. studenog u Palachu.

Komentari

komentara