Jesenski ciklus koncertnog programa »Distune vam predstavlja…« započinje u petak 2. listopada kada će u OKC-u Palach nastupiti grupe: Asheraah, The White Mega Giant i Emphasis.

Riječka grupa Asheraah do sada je objavila jedan album, »The Mountain«. Riječ je o bendu u kojem melodičnu, snažnu, perkusivnu atmosferu nadograđuje VJ-ing i tako nastaje intenzivan audio-vizualni doživljaj. The White Mega Giant je post-rock trio iz Padove koji iza sebe ima dva albuma, »Antimacchina« i »TWMG«. Dok je prvi bio posvećen istraživanju atmosferičnog zvuka, drugi odlazi u electro-dark vode. Grupa Emphasis dolazi iz Čakovca, a njezinu glazbu karakterizira balansiranje između tradicije i jakih atmosferskih komponenti uz pregršt melankolije, ugode pa čak i agresivnosti obojenih samplovima koji ostavljaju specifičnu poruku. Ulaznice za koncert po cijeni od 30 kn u pretprodaji i 45 kn na ulazu moguće je nabaviti u Dallas music shopu te sustavu Entrio.hr.

Dva dana kasnije, u nedjelju 4. listopada Distune u Palach dovodi američkog glazbenika Natea Halla. Mastermind psihodeličnog rock benda US Christmas prije tri godine objavio je album »A Great River«, hommage bardovima folka – Dylanu, Youngu, Pettyju, Springsteenu i Van Zandtu čiji se utjecaji čuju u svakoj njegovoj noti i otpjevanom stihu. Moderni američki bard s gitarom svojom glazbom piše posvetu svima koji svoje stihove provlače uz gitaru u zadimljenim barovima umirućeg američkog sna, pjevajući o slavi davno izgubljenih vremena i sjeti sadašnjeg trenutka. Cijena ulaznica za koncert iznosi 30 kn u pretprodaji i 45 kn na ulazu. U prodaji su u Dallas music shopu te sustavu Entrio.hr.

Subota 24. listopada rezervirana je za nastup makedonske post punk/indie/alternative rock grupe Bernays Propaganda kojoj to neće biti prva svirka u Palachu. Nemirni bend iz Skoplja već je ispisao zanimljiva poglavlja u suvremenoj povijesti alternativne glazbe na Balkanu te iza sebe imaju tri sjajna albuma i više od 500 koncerata diljem Europe i Amerike. Ove godine bend je doživio promjene u line-upu nakon kojih proživljava reinkarnaciju s novim zvukom, izazovima i vizijama.

Komentari

komentara