Uz podnaslov »More, sunce, zabava«, ovog se vikenda otvara Dolce Vita Festival koji će, barem prema najavama organizatora, rasplesati i protresti Rovinj u ritmovima 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. Upravo, treće izdanje heritage festivala Dolce Vita, koje započinje 11. lipnja i traje do 14. lipnja, na glavnom će Trgu maršala Tita i u Turističkom naselju »Amarin«, slaviti sredinu prošlog stoljeća kroz glazbu, ples, modu, dizajn, film i hranu.

Retro festival u grad svete Eufemije dovest će brojne umjetnike, glazbenike i sve ostale koji slave tzv. slatki život 20.stoljeća pa će se, baš kao i u prošla dva izdanja moći uživati u nastupima vodećih europskih swing, rock’n’roll i rhythm’n’blues izvođača, izložbama oldtimera i vespi kao i vintage namještaju i vinilu, ali i atraktivnim modnim revijama i nastupima raznih DJ-eva te u burlesque nastupima Ane Perduv, koreografiranim specijalno za ovaj festival. Istovremeno u »Amarinu« održavat će se i jednosatne radionice hair & make upa u pin up stilu, kao i plesne radionice koje organizira ekipa plesne škole »Back To Swing«.

No, jedna od glavnih zvijezda ovogodišnjeg izdanja Dolce Vite je britanski pjevač i klavijaturist Mike Sanchez, R&B i rock ‘n’ roll glazbenik koji je nastupao s blues legendama kao što su Jimmy Reed i Little Walter a kojeg se može čuti i na soundtracku filma »Boja novca« s Paulom Newmanom i Tomom Cruiseom. U Rovinju će nastupiti uz pratnju benda The Portions, a publici će predstaviti i svoj najnoviji album »So Many Routes«, objavljen krajem prošle godine. Također, svoj novi album »Easy Tiger«, na Festivalu slatkog života predstavit će i talijanski bend Sugar Daddy & the Cereal Killers– bend koji je stekao ime energičnim live nastupima po uzoru na one s afro-američke scene 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća. Bend je osnovao Simone Caputo zvan Sugar Daddy u Milanu 2009., a zvuk im je mješavina R&B-a, jivea, boogieja i rock&rolla. Očekuje se i nastup triju glumica i pjevačica pod imenom Ladyvette čiji je stil mješavina novih pjesama u vintage stilu i klasika pop muzike 80-tih i 90-tih a koje interpretiraju kroz swing i komične skečeve. Na binu će se popeti i sedmeročlani internacionalni band The Juke Box Royals, koji se posvetio strastvenom zvuku 40-ih i 50-ih godina, a tu je i talijanska skupina Twist and Shout, čiji se nastupi najavljuju kao »eksplozivni plesni show«.

Domaće snage brane Swingersi, koji će kao i svake godine, na Trgu maršala Tita publiku vratiti u vrijeme swinga. No, ovaj put uz pomoć zaljubljenika u retro zvuk, pjevača Marka Tolje. Tu su i Johnny and his Rockin’ Tunes kojima će se na bini/trgu, i to kao vokalno pojačanje, pridružiti  svestrani Mario Petreković.

 

Komentari

komentara