Za još jednu tužnu priču iz rock svijeta pobrinula se Dolores O’Riordan, pjevačica nekada vrlo popularne irske rock grupe The Cranberries.

Direktan povod je incident koji se dogodio u studenom 2014. godine na letu iz New Yorka prema Irskoj. Nekada iznimna pjevačica najprije za za vrijeme leta napala stjuardesu, a potom i tri policajca koji su je pokušali smiriti nakon što je avion sletio u Irskoj na aerodrom Shannon.
»Gospođica O’ Riordan bila je vrlo ratnički raspoložena«, izjavio je na sudu inspektor Tom Kennedy dodavši kako je policajcima vikala kako je neće uhititi jer je ona ikona, kraljica Limericka, žena koja plaća poreze od kojih žive i policajci koji su je htjeli privesti. Njen odvjetnik Bill O’ Donell izjavio je kako njegova štićenica ne osporava navode policije, ispričava se i tvrdi kako je njeno agresivno i neprimjereno ponašanje ponajprije posljedica nedavnog raspada braka zbog čega jako pati. Doda li se tome da joj je još ranije dijagnosticiran bipolarni poremećaj ličnosti, jasno je da lijepa O’Riordan ima u ovom trenutku previše psihičkih problema. Koliko će to u obzir uzeti sud koji bi uskoro trebao donijeti presudu tek će se vidjeti, ali je po važećim zakonima moguće i to da Dolores O’Riordan na neko vrijeme završi – u zatvoru!
Koliko će sve skupa imati utjecaja na njenu karijeru i rad u grupi također je teško reži. The Cranberries su svjetski znani postali zahvaljujući velikom hitu »Zombie« iz 1994. godine te ništa lošijim »Dreams« i »Linger«, odnosno odličnim albumima »Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?« (1993.), »No Need to Argue« (1994.), »To the Faithful Departed« (1996.) nakon čega su uslijedili slabiji »Bury the Hatchet« (1999.) i »Wake Up and Smell the Coffee« (2001) nakon kojih se grupa raspala 2003. godine da bi se iznova udružili 2009. godine kada najprije Dolores O’Riordan objavljuje svoj debi album »No Baggage« da bi 2012. grupa objavila svoj šesti album »Roses«. Do danas su prodali više od 40 milijuna albuma i zaista postali ponos Irske i Limericka u kojem su osnovani 1989. godine. (M. K.)

Komentari

komentara