Talijanski glazbenik, aranžer i kompozitor Don Antonio i subotički mnogočlani bend Wooden Ambulance nova su potvrđena imena SeaRock festivala što će biti održan 21. i 22. srpnja 2017., na ljetnoj pozornici u Kotoru.

Uz dva novopotvrđena imena, na SeaRock festivalu svirat će legendarni američki trubaduri i jedni od začetnika americane Alejandro Escovedo s bendom i Mark Olson sa suprugom Ingunn Ringvold. Ulaz će, kao i svih prethodnih šest godina biti besplatan.

 

»Don Antonio« je naziv prvog solo albuma kojeg potpisuje talijanski glazbenik, kompozitor i aranžer Antonio Gramentieri, vođa benda Sacri Cuori i suradnik mnogih američkih muzičara (Hugo Race, Dan Stuart, Alejandro Escovedo….). Album predstavlja zvučni zapis putovanja po Italiji i Mediteranu, zagledan u more, s kopnom iza sebe, priča istinu na svom putovanju po jugu.

Don Antonio

Glazba Don Antonia oslikava mediteran bez namigivanja i uljepšavanja, onakav kakav jest: sladak, gorak, romantičan i nemilosrdan, blizu i daleko. Muzički čuje se blues, romantične melodije s mirisom juga, filmske krajolike, oštar miris Jadrana, cvijeće, žene, brodove u luci, i povrh svega ovo je putovanje kroz ljubav i bol, odlaske i nove pronalaske.
Calexico i Howe Gelb desetljećima stvaraju zvuk kozmičke Arizone u susretu s Meksikom, na duhovno blizak način, Antonio Gramentieri oslikava taj kozmički Mediteran u kome se brišu granice prošlosti i sadašnjosti, država, kultura i religija, i sve su objedinjene u zajedničkom mirisu i boji.

Wooden Ambulance je subotički orkestar, koji je objavio četiri studijska albuma, »Intersection« (2012.), »River Sand« (2013.), »Rough Charms« (2014.), album suradnji s Robertom Tillyjem »Northern Sadness« (2015.), kao i album remiksa »North From Your Heart: Wooden Ambulance Remixed« (2015.). Pored »standardnih« koncerata i tradicionalnih biciklističkih turneja po regiji i turneje po Nizozemskoj, Wooden Ambulance su sudjelovali i na kompilacijama »Bistro na rubu šume«, »Pesme ispod pokrivača«, »Samo budi jednostavan«, »English as a second language«…

 Zeljko Vukelic

 

Komentari

komentara