Što je ovo? Zvuči fantastično. Tako nekako zvučali su komentari nakon što je počeo nastup Shobaleadera One, zanimljivog četverca s još zanimljivijom  scenskom pričom koji su nastupili kao drugi headlineri drugog dana SuperUho festivala u Primoštenu.

Iza benda Shobaleader  One krije se zapravo Squarepusher, jedno od ključnih imena britanske elektronske glazbe, odnosno Tom Jenkinson i upravo je Škugorovo SuperUho prvo u Hrvatskoj ugostilo tog glazbenog genijalca koji po prvi put u karijeri nastupa sa svojim »živim« bendom.
A da je genijalac shvatili su svi koji su se u utorak iza 22 sata okupili pred glavnim stageom primoštenskog festivala.
Nakon fantastične svirke prvih headlinera, kultnog Mudhoneya, na stage su se popela četiri tajanstvena tipa, odjevena u crno i lica prekrivenih maskama, i tad je počeo – spektakl. Ono što je taj četverac predvođen Squarepusherom priredio domaćoj publici ono je zbog čega mnogi pohode Superuho festival: poslastica za uši i oči.
Squarepusher je potvrdio da je, osim što je vrhunski producent,  i  vrsni instrumentalist, koji je oko sebe okupio odlične glazbenike koji ga prate »u stopu« u njegovoj viziji fusion glazbe. U trenutku kad su se pojavili pred publikom i krenuli sa svirkom, bilo je jasno da to neće biti još jedan koncert. Bila je to dinamična i razigrana svirka  gdje su se isprepletali svega jazz i elektronika, no bilo je tu još  mnogo, mnogo slojeva.
A one maske na licu s početka priče: e to je pak poslastica za oči s obzirom na se na njima odvijao pravi mali vizualni show, gdje je svaka maska svakog pojedinog glazbenika funkcionirala i samostalno, ali i fantastično zajedno i to  u potpunom  skladu s glazbom.

Komentari

komentara