Drugog dana trećeg Impulse Festivala riječka publika imala je prilike pogledati eksperimentalnu plesnu predstavu »Glečer« koju izvode afirmirane plesačice Silvia Marchig i Sonja Pregrad, mladi hrvatski plesač s međunarodnom karijerom Pavle Heidler te glazbenica Ana Horvat.

Projekt nastao u koprodukciji Kik Melone i Zagrebačkog kazališta Mladih, premijerno izveden u rujnu prošle godine, eksperimentira medijima plesa, glazbe i izvedbe u dijeljenom prostor-vremenu, a medij u kojem se manifestira naziva se novim izvedbenim medijem – medijem »pokretozvuka«. Tijekom osamdeset minuta predstava je na trenutke duhovita, na trenutke meditativna i prepuna emocija. U intimnom prostoru Filodrammatike koji su plesači izvrsno uklopili u svoju scensku igru, gledatelji su uvučeni u proces vježbe, kreacije, kontemplaciju i pregovore o izvedbi, uživanje u na trenutak izmaknutoj svakodnevici. Prva predstava na festivalskom repertoaru izvedbenih umjetnosti u Rijeku je u sklopu Impulsea dovedena u suradnji s udrugom Prostor Plus, s ciljem približavanja suvremenog plesa publici. Nažalost, kao i večer prije, na koncertu dansko-finske grupe Liima, broj posjetitelja na predstavi nije bio velik, a velik dio onih koji su pratili nastup četvero umjetnika činili su njihovi kolege, riječki plesači.

Sutra, četvrtog dana ovogodišnjeg Impulse Festivala, u klubu Bačva bit će održan zabavno-edukativni kviz Glazbeni vremeplov. Uz pitanja koja su sastavili vrhunski kvizaši, posjetitelje očekuju i slušni testovi te druga brojna iznenađenja. Program će voditi Mario Kovač i njegov tim Dada Jihad, a među natjecateljima će biti i članovi riječkog HGU-a – DJ-i, rokeri te bubnjari i basisti. Kotizacije nema, u timu može biti do četvero igrača, a početak događanja zakazan je za 21 sat.

Komentari

komentara