Čuveni američki gitarst Eddie Van Halen darovao je čak 75 svojih gitara dobrotvornoj udruzi Mr. Holland’s Opus Foundation čija je temeljna aktivnost prikupljati razne glazbene instrumente i donirati ih onim mladim glazbenicima koji nemaju dovoljno novaca da bi im njihovi roditelji kupili ponekad vrlo skupe instrumente.

Godišnje ova udruga glazbenim i ostalim školama donira prosječno oko 1 800 raznih instrumenata, a tijekom nekoliko posljednjih godina dobilo ih je više od 10 000 mladih siromašnih glazbenika.

Van Halenove gitare svakako će izazvati veliko zanimanje s obzirom na činjenicu da su pripadele jednom od ponajboljih svjetskih rock gitarista.

Pojašnjavajući za CNN svoju donaciju Van Halen je rekao kako je cijeli njegov život glazba i kako je jednostavno morao darovati dio svojih gitara:

„Oduvijek želim pomoći mladim glazbenicima, ali je bilo vrlo teško naći udrugu koja funkcionira tako da prima i dijeli darovane instrumente. Većina njih traži novac, a meni se ovo čini direktnijom i korisnijom pomoći.“, rekao je Edddie Van Halen.

 

 

Komentari

komentara